Primul soldat rus judecat în cazul morții unui ucrainean

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)

Ucraina a anunțat primul soldat rus judecat în cazul morții unui bărbat din regiunea ucraineană Sumî.

Ucraina a anunțat primul soldat rus judecat în cazul morții unui bărbat de 62 de ani în regiunea ucraineană Sumî, potrivit unei declarații publicate miercuri de procuratura generală din Ucraina.

Biroul procurorului general a precizat că Vadim Șișimarin, comandantul unei unități militare de tancuri Kantemirov din regiunea Moscova a fost pus sub acuzare.

Ancheta susține că rusul în vârstă de 21 de ani a ucis un rezident neînarmat în vârstă de 62 de ani care se plimba pe bicicletă pe marginea drumului în satul Chupakhivka din regiunea Sumî, pe 28 februarie, conform CNN.

Potrivit comunicatului, forțele rusești au intrat în sat cu o mașină furată. Pe drum, au văzut un bărbat care se întorcea acasă și vorbea la telefon, potrivit declarației. S-ar fi tras mai multe focuri de armă prin fereastra deschisă a mașinii în capul locuitorului, susțin procurorii.

„Se află în prezent în arest. Procurorii și anchetatorii SBU au adunat suficiente dovezi ale implicării sale în încălcarea legilor și obiceiurilor de război, combinate cu crimă cu premeditare. El riscă între zece și 15 ani de închisoare sau închisoare pe viață", a declarat procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, într-o declarație pe Facebook.

Putin: Pentru Rusia, pentru victorie, ura!

Amintim că preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că „intervenţia” Rusiei în Ucraina a fost necesară, pentru că Occidentul „se pregătea să ne invadeze pământul”. Și-a începutul discursul, cu ocazia Zilei Victoriei, la începutul paradei militare, pentru a marca victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial. Potrivit lui Putin, forţele armate şi voluntarii ruşi care luptă în regiunea Donbas din Ucraina luptă pentru patria lor. „Voi luptaţi pentru patria voastră, pentru viitorul ei", a declarat Vladimir Putin, în timpul discursului susţinut de la tribuna Kremlinului, în Piaţa Roşie.

„Moartea fiecărui soldat şi ofiţer este dureroasă pentru noi. Statul va face totul pentru a avea grijă de familiile lor”, a mai declarat președintele Vladimir Putin.

Preşedintele rus şi-a încheiat discursul cu îndemnul lansat soldaţilor din Piaţa Roşie: „Pentru Rusia, pentru victorie, ura!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel