Primul robot care a redactat un articol. Ce a scris

Munca jurnaliștilor ar putea fi înlocuită de roboți.

Ultima invenție arată că viitorul ziariștilor nu arată deloc bine.

"Los Angeles Times" este prima publicație în care apare un articol scris de un robot. Este vorba despre o alertă în legătură cu producerea unui seism care s-a produs în California. Ziaristul Ken Schwencke a creat un algoritm care generează un articol scurt imediat ce se produce un cutremur. Publicarea articolului a fost posibilă în doar trei minute. "Robo-jurnalismul" este utilizat în tot mai mult în redacţiile din lumea întreagă, scrie Slate.fr.

Iată articolul redactat de robot:

"Un cutremur de pământ cu o magnitudine de 4.7 grade pe scara Richter a fost raportat luni, la opt kilometri de Westwood, California, după cum arată biroul geologic SUA. Seismul s-a produs la ora 6.25, la o adâncime de 5 mile, iar epicentrul s-a situat la 6 mile de Beberly Hills, 7 mile de Universal City, 7 mile de Santa Monica și 348 mile de Scramento. În ultimele zece zile nu a fost înregistrat niciun cutremur mai mare de 3 grade pe scara Richter", este articolul semnat de robot.

Născocirea lui Ken Schwencke nu reprezintă o amenințare la adresa ziariștilor

Unii consideră că roboții reprezintă o amenințare la munca ziariștilor, dar jurnalistul care a creat robotul spune că nu este nici vorbă de așa ceva. "Nu ia slujba nimănui, ci face treaba tuturor mult mai plăcută și interesantă. Robotul ne va ajuta să câștigăm timp pentru a redacta știri mai importante", a spus Schewncke, scrie Slate.fr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel