Prima țară aliată NATO acuzat că folosește copii-soldat

Pexels / Primul membru NATO acuzat că folosește copii-soldat
Pexels / Primul membru NATO acuzat că folosește copii-soldat

Washingtonul a adăugat pe lista Departamentului de Stat privind traficul de persoane o țară membră a NATO.

Joi, 1 iulie, Statele Unite ale Americii au adăugat Turcia pe lista țărilor care sunt implicate în folosirea copiilor-soldați în ultimul an în conflictele active, fiind prima țară aliată NATO care ajunge pe o astfel de listă. Acest fapt ar putea complica relațiile deja fragile dintre Ankara și Washington. 

Departamentul de Stat al SUA a adăugat pe lista traficului de persoane Turcia, asupra căreia are dovezi tangibile să susținea divizia Sultan Murad, o facțiune a opoziției militare siriene pe care Ankara a susținut-o. Washingtonul susține că această facțiune recrutează și folosește copii soldat. 

Turcia nu a reacționat

Turcia nu a făcut nicio declarație privind această problemă, transmite CNN

Într-o conferință de presă susținută online cu reporterii acreditați, un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat a mai făcut trimitere la copii-soldați folosiți în Libia, spunând că speră pe viitor ca Washingtonul să lucreze cu Ankara pentru a soluționa această problemă. 

„Cu mult respect pentru Turcia în special, aceasta este prima dată când un membru NATO a fost adăugat pe lista de prevenire a folosirii copiilor-soldați. Fiind un lider regional respectat și un membru al NATO, Turcia are oportunitatea de a rezolva această problemă, recrutarea și folosirea copiilor-soldați în Siria și în Libia”, a precizat oficialul Departamentului de Stat. 

Misiuni în Siria alături de grupări paramilitare

Turcia a efectuat 3 misiuni peste granițele sale, în Siria, luptând împotriva Statului Islamic, dar și a miliției kurde și a folosit deseori facțiuni armate ale de luptători sirieni, pe lângă forțele naționale deportate în teatrele de operațiuni. Unele dintre grupările paramilitare au fost acuzate de grupurile care militează pentru drepturile omului și de Națiunile Unite că au atacat civili și au efectuat răpiri în rândul copiilor și al adolescenților. Organizația Națiunilor Unite a cerut Ankarei să domolească aceste insurgențe, însă Ankara a răspuns că acuzațiile sunt lipsite de fundament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel