Patronul rus al echipei Chelsea riscă sancțiuni din cauza Crimeii

Patronul echipei de fotbal, Roman Abramovich, s-ar putea număra printre rușii vizați de sancțiunile Uniunii Europene din cauza anexării Crimeii de către Rusia, a sugerat premierul britanic David London.

Cameron a vorbit, vineri, la Bruxelles, despre situația din Crimeea, avertizând Rusia că riscă izolare internațională și sancțiuni mai dure dacă nu face demersuri în vederea de-escaladării crizei ucrainene.

Întrebat de reporteri dacă ia în considerare să adauge pe lista celor sancționați și oligarhi ruși, inclusiv pe Ambramovich, Cameron a răspuns: "Cu siguranță că abordarea noastră nu exclude pe nimeni".

"Abordarea UE, și felul în care funcționează în baza legilor pe care le avem, este aceea că trebuie vizate persoane care au o relație directă cu acțiunile care s-au petrecut", a spus conservatorul.

Alexey Navalny, blogger și activist, unul dintre cei mai cunoscuți adversari ai lui Putin, a declarat pentru New York Times ar trebui să ia măsuri punitive împotriva oamenilor din "cercul de apropiați ai lui Putin", iar Abramovich nu ar trebui omis, pentru că face parte din "mafia Kremlinului care prăduiește bogăția țării".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel