Primul local amendat după intrarea în vigoare a legii antifumat

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a aplicat prima amendă unui restaurant, la o săptămână de la intrarea în vigoare a legii care interzice fumatul în spaţiile publice închise.

Amenda, în valoare de 5.000 de lei, a fost dată joi de către inspectorii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control după ce o familie a anunţat dispeceratul instituţiei că se află în restaurant, iar angajaţii de aici le permit clienţilor fumatul în interior.

"Este prima amendă din România pentru un local public. Sancţiunea, fiind prima abatere, a fost de 5.000 de lei. Este vorba despre un restaurant cu pretenţii din Sectorul 2 al Capitalei, unde se fuma în momentul în care au sosit inspectorii Direcţiei de Control din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Răzvan Popa.

Începând din 17 martie, fumatul este interzis, conform noilor prevederi legale, în spaţiile de la locul de muncă, în orice loc de joacă pentru copii, fie că este spaţiu închis sau în aer liber, în mijloacele de transport în comun, inclusiv taxiuri, în spitale şi clinici, în unităţile învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel