Primul drum construit în Prahova după Revoluție, alternativă la DN1

drum-busteni-valea-doftanei
drum-busteni-valea-doftanei

Autorităţile prahovene vor deschide circulaţiei publice primul drum construit în judeţ după 1989, tronsonul rutier, care are 18 kilometri şi care va lega staţiunea Buşteni de Valea Doftanei, fiind construit din fonduri private, în condiţiile în care pentru acest drum nu s-au alocat bani publici.

Primul drum construit în ultimii 23 de ani în acest judeţ, tronsonul urmând a face legătura între staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei şi localitatea Valea Doftanei.

În perioada următoare reprezentanţii Poliţiei vor stabili semnalizarea rutieră pe acest drum, iar pe 22 august el va fi deschis circulaţiei rutiere. Este un drum foarte important, întrucât va asigura defluidizarea traficului rutier pe DN 1. Este un drum care va ajuta la și la dezvoltarea turismului în zonă.

Construit de operatorii de turism

Tronsonul este construit pe un vechi drum folosit de căruţaşi. A fost amenajat la iniţiativa operatorilor de turism din zonă, fiind realizat din fonduri private, respectiv de mai multe firme de construcţii.

Drumul pleacă din zona Zamora, din apropierea Castelului Cantacuzino, din staţiunea Buşteni, traversează munţii Baiului şi ajunge la Valea Doftanei. Din Valea Doftanei se poate ajunge în municipiul Câmpina şi apoi spre Ploieşti şi Bucureşti, tronsonul putând fi astfel folosit ca variantă ocolitoare în cazul în care traficul este extrem de aglomerat pe DN 1, pe Valea Prahovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel