Primul deținut alb condamnat la moarte în Florida

O injecție letală experimentală i-a fost aplicată, în statul american Florida, a unui adept al supremației albilor care a fost condamnat la moarte pentru crime rasiale comise în urmă cu 30 de ani, relatează BBC News.

Mark Asay este primul alb din istoria statului Florida care este executat pentru uciderea lui Robert Lee Booker, un bărbat de culoare, și a lui Robert McDowell, un hispanic în vârstă de 26 de ani, relatează BBC News. Asay, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit vinovat pentru două crime comise în Jacksonville, în 1987, și este primul deținut condamnat la moarte executat cu ajutorul unei injecții letale experimentale.

Asay i-a împușcat mortal pe cei doi, după ce le-a adresat mai multe injurii și a făcut comentarii rasiste la adresa lor. Procurorii au susținut că Asay l-a plătit pe Booker pentru „favoruri sexuale„, crezând că acesta este femeie, pentru că purta rochie. Când și-a dat seama că acesta era, de fapt, bărbat, l-a ucis.

Florida a reintrodus pedeapsa cu moartea în 1976, iar de atunci 20 de bărbați de culoare au fost executați.

Etomidatul va înlocui midazolamul folosit până acum

Cocktailul de substanțe care i-a fost administrat bărbatului este unul care are la bază o substanță numită etomidat, un anestezic creat de belgieni. Etomidatul va înlocui midazolamul folosit până acum, care le-ar fi cauzat deținuților suferință.

Primele critici împotriva folosirii midazolamului au apărut după ce mai mulți deținuți au murit în agonie, după ce le-a fost administrată injecția letală. Însă testarea pe Asay a unui nou cocktail letal a atras dezaprobarea unui judecător, care a avertizat că executarea bărbatului cu o injecție netestată îi încalcă acestuia drepturile garantate prin Constituție și îl tratează ca pe un „proverbial porc de Guinea".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel