Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat că s-a înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile, în acest an, în România.
De la începutul lunii iunie şi până în prezent au fost înregistrate 4 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile.
Au fost câte un caz în București, Bacău, Olt și Dolj.
Două dintre cazuri au fost la persoane cu vârsta între 60 și 69 de ani și câte un caz la grupele de vârstă 40 – 49 de ani și 70 – 79 de ani.
Epidemiologii recomandă populației, pentru a se feri de virusul West Nile, să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, să împiedice pătrunderea țânțarilor în casa (prin plase de protecție la ferestre), să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.
UPDATE: Persoana care a decedat este un bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Dolj, conform INSP.
Medicul infecționist Voichița Lăzureanu a răspuns la cele mai frecvente întrebări privind infecția cu virusul West Nile.
„Avem noroc pentru că undeva la 80% dintre persoanele care sunt infectate cu acest virus sunt asiptomatici. Undeva la 20% dintre persoane pot prezenta febră, tocmai de aceea trebuie făcut diagnosticul diferențial la toate bolile febrile la care se pot însoți: durere de cap, durere articulară, dureri musculare, dureri generalizate. Doar 20% dintre pacienții care prezintă febră pot prezenta și afectare de sistem nervos central, adică pe lângă febră și vărsături, acea rigiditate a cefei care poate merge până la somnolență, agitație deosebit de intensă, comă și, undeva la 1-2% și deces, din păcate.', a dezvăluit medicul Voichița Lăzureanu. Mai multe, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu