Primul bărbat care a dat naștere unui copil

Pixabay / Primul bărbat care a dat naștere unui copil
Pixabay / Primul bărbat care a dat naștere unui copil

Thomas Beatie, un bărbat cu origini în Hawaii, a fost prima persoană de gen masculin din lume care a dat naștere unor copii. 

În 2007, Thomas Beatie, în vârstă de 37 de ani la acea vreme, dădea naștere unei fetițe pe care a numit-o Susan. Bărbatul cu naționalitate americană s-a născut femeie, însă pe parcursul vieții a trecut printr-un proces de schimbare de sex, păstrându-și organele reproducătoare feminine. În timpul procesului, acesta a avut înlăturați sânii și a primit mai multe doze de hormoni. 

De atunci, Thomas a dat naștere altor 2 copii, Austin și Jenson, informează BBC. Beatie a ales să poarte aceste sarcini deoarece soția sa este infertilă, iar sarcinile au fost obținute cu ajutorul spermei criogenate dintr-o bancă de donatori. Cuplul s-a despărțit în 2012, printr-un proces de divorț.

Primul caz de sarcină la un bărbat

Cazul Beatie este primul de acest fel, în care un bărbat declarat în acte dă naștere unor copii în cadrul unei relații heterosexuale.

Beatie nu este singurul care a trecut printr-un asemenea proces, șocând lumea cu combinația dintre barbă și burta de gravidă. Doar în Asutralia, 54 de persoane care se identifică drept bărbați au născut în cursul anului 2014, conform statisticilor medicale. În 2013, presa britanică a publicat subiectul conform căruia un bărbat numit Hayden Cross a devenit primul britanic care urma să dea naștere unui copil. După acest subiect a apărut Scott Parker, care născuse un copil sănătos cu doar câteva luni înainte, scrie The Guardian

Raportul Matic

Europarlamentarii și-au exprimat aprobarea sau dezacordul în privința Raportul Matic, în care este prevăzut faptul că și bărbații pot naște. Raportul privește ”situația drepturilor sexuale și reproductive din UE, din perspectiva sănătății femeii” și prevede că și bărbații pot naște.

Europarlamentarul Dacian Cioloș s-a arătat a fi pentru acest proiect, iar alături de el au mai fost pro Nicolae Ștefănuță, Vlad-Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Dragoș Tudorache, Alin Mituță, Ramona Strungariu și Nicolae Ștefănuță, toți membri ai USR-PLUS, din grupul Renew. Împotrivă au votat Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Chris Terheș, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Marian Grapini, Mircea Hava, Dan Motreanu, Vlad Nistor, Eugen Tomac, Lorant Vincze, Iuliu Winkler.

Vezi și: Dacian Cioloș a VOTAT că și bărbații pot naște. Ce prevede Raportul Matic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel