Primul avion SMURD, achiziționat din contribuția de 2% a românilor

avionSMURD2
avionSMURD2

Primul avion SMURD, achiziționat din contribuția de 2% a românilor, valorând peste 1 milion de euro, a fost inaugurat, vineri, pe aeroportul București-Băneasa "Aurel Vlaicu". 

Aeronava care va purta numele medicului Monica Cordaș, decedată într-o misiune în 2003, va intra în activitate din 15 iulie. 

Pentru achiziționarea avionului de tip Piper PA-42 Cheyenne III, inaugurat vineri, Fundaţia pentru SMURD a folosit sumele strânse ca urmare a redirecţionării de către populaţie a 2% din impozitul pe venit, cât şi din donaţii şi sponsorizări. Începând cu 28 iunie, în baza unui contract de sponsorizare, avionul medical a fost trecut în patrimoniul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, precizează Mediafax.

În vederea colectării fondurilor necesare achiziţiei unui avion sanitar destinat SMURD, Fundaţia pentru SMURD a demarat în anul 2011 şi a continuat, în 2012, campania de redirecţionare a 2 la sută din impozitul pe venit, intitulată "Nu lăsa distanţa până la spital să devină incurabilă. Ajută-ne să scurtăm distanţe pentru a salva vieţi".

Avionul va asigura îmbunătăţirea calităţii medicinei de urgenţă prespitalicească, contribuind, astfel, la creşterea capacităţii de intervenţie şi micşorarea timpilor de răspuns în cazul urgenţelor civile.

Importanţa achiziţionării acestui aparat de zbor, special construit şi dotat pentru intervenţii de urgenţă, este relevată de numărul foarte mare de misiuni executate cu un aparat de zbor închiriat - 138, însemnând cel puţin tot atâtea vieţi omeneşti salvate.

Un număr mare de tineri voluntari la nivel naţional precum şi, în timpul lor liber, angajaţi ai mai multor inspectorate pentru situaţii de urgenţă, au participat la colectarea de fonduri, toţi aceștia primind diplome de recunoaştere la ceremonia de inaugurare a avionului.

La ceremonia de inaugurare a avionulu a participat și premierul Victor Ponta, ministrul de Interne Radu Stroe, ministrul Apărării Mircea Duşă şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel