PRIMUL aeroport din lume care a obținut 5 STELE pentru siguranța anti-COVID

Skytrax a evaluat un aeroport ca fiind cel mai sigur în contextul pandemiei de COVID-19.

Călătorii dornici să zboare din nou ar putea dori să considere Italia ca următoarea lor destinație. Asta pentru că aeroportul Fiumicino din Roma a devenit primul aeroport din lume care a obținut „Evaluarea aeroportului de 5 stele COVID-19” de la Skytrax, un organism internațional de rating al aeroporturilor internaționale, scrie CNN.

Pandemia de Covid-19 a determinat organizația să elaboreze o desemnare pentru igiena aeroporturilor. Potrivit unui comunicat de la Skytrax, organizația și-a bazat ratingul pe „o combinație de verificări ale eficienței procedurale, analize de observare vizuală și teste de eșantionare ATP”.

Cel mai aglomerat aeroport


Aeroportul Fiumicino (FCO), cunoscut și sub numele de Aeroportul Internațional Leonardo Da Vinci, este cel mai aglomerat aeroport din Italia. La 1 septembrie, aeroportul a deschis un centru de testare Covid de 7.000 de metri pătrați, care este co-administrat cu Crucea Roșie italiană.

Dar nu numai testele organizate și rapide au fost remarcate în analiza Skytrax. Aeroportul a obținut puncte pentru faptul că are semnalizare ușor de citit în mai multe limbi, aplicarea strictă a purtării măștii, personalul de curățare prezent vizibil și eficiență datorită consolidării tuturor zborurilor de intrare și de ieșire către un singur terminal pentru o urmărire mai ușoară.

Aeroporturi care au obținut 3 stele

Până în prezent, Skytrax, al cărui sediu central este în Regatul Unit, a putut monitoriza doar aeroporturile europene. Pe lângă clasamentul de cinci stele al FCO, alte trei aeroporturi au primit trei stele pentru răspunsul Covid: Aeroportul Málaga-Costa del Sol din Spania, Aeroportul Nice Côte d'Azur  din Franța și Heathrow din Londra. Conform sistemului de evaluare Skytrax, cinci stele indică „standarde foarte ridicate de curățenie în aeroport și proceduri de întreținere”, în timp ce patru stele sunt „bune” și trei „medii”.

Două stele, cea mai mică evaluare posibilă, înseamnă că protocoalele anti-Covid ale aeroportului „trebuie să funcționeze”. În continuare Skytrax speră să evalueze aeroporturile din America de Nord, Orientul Mijlociu și Asia în toamna anului 2020, pe măsură ce vor începe deschiderea mai multor frontiere naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel