Primul absolvent român de Medicină la Cambridge, medic în România. "Mi-am dat seama. Aici pot să fac mai mult bine"

Imagine cu caracter ilustrativ
Imagine cu caracter ilustrativ

Primul absolvent român de Medicină la Cambridge s-a întors pentru a profesa în România. Iată povestea tânărului de 26 de ani. 

Mihai Teodor Bica și-a dorit încă din clasa a XI-a să ajungă student la Universitatea de Medicină de la Cambridge. Așa a și fost, iar după șase ani de studiu a devenit primul absolvent român de Medicină la Cambridge. După încă un an de practică în sistemul medical britanic, tânărul a decis să se întoarcă acasă, în România. 

La 26 de ani, Mihai Teodor Bica este medic rezident la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu" din Bucureşti, iar în timpul liber, face vlogging, pe canalul de YouTube, acolo unde a devenit cunoscut, mai ales după un text foarte interesant despre pandemia de COVID-19, dar și după povestea reîntoarcerii sale în România. 

Ce spune tânărul despre întoarcerea în România

„Motivaţiile au fost multiple, majoritatea de natură personală. Faptul că mă simţeam departe de familie, de prieteni, de locurile în care am crescut şi activitatea profesională care nu îmi oferea suficient pe măsura sacrificiilor făcute m-au determinat să mă întorc acasă. Mi-am dat seama că în România pot să fac mai mult bine, pot să pun în practică lucrurile bune pe care le-am învăţat, pot să relaţionez mai bine cu pacientul.

Nu vreau să fiu perceput drept un patriot exagerat, dar dorul de casă e un sentiment care m-a încercat tot timpul în aceşti ani. Dacă familia mea ar fi fost acolo, probabil aş fi continuat în sistemul acela de sănătate, dar rădăcinile mele sunt aici", a declarat Mihai Teodor Bica pentru csid.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel