Urmărește emisiunea live


Primii 2.000 de lei din pensie, neimpozitabili

Primii 2.000 de lei din pensii nu vor fi impozitaţi, potrivit unei modificări a Codului Fiscal adoptate astăzi de Camera Deputaţilor. Astfel, a fost adoptată propunerea legislativă de modificare a Codului Fiscal a deputatului PDL Mircia Giurgiu. Aceasta prevede că „venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare“.

Propunerea legislativă a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor, care are competenţă decizională, fiind înregistrate 286 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi două abţineri.

Iniţiativa legislativă privind impozitarea pensiilor a fost respinsă de Senat în luna mai.

Comisia de buget, care a întocmit raportul, a propus plenului adoptarea proiectului de lege vizând creşterea plafonului lunar privind venitul neimpozabil de pensii de la 1000 la 2000 de lei, în forma prezentată de iniţiator.

Proiectul de lege iniţiat de Mircia Giurgiu a fost dezbătut în plenul Camerei în 12 octombrie şi a fost supus votului final al deputaţilor în şedinţa din 19 octombrie.

Citeşte şi:

PDL a votat din greşeală reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Mircea Toader îşi asumă greşeala

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel