Primele imagini cu românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri

Covrig Roxana / 16 oct 2013 / 11:40 Salveaza PDF Comentarii
Screen Shot 2013-10-16 at 11.39.22 AM
Descriere foto: Screen Shot 2013-10-16 at 11.39.22 AM

Un român în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia pentru trafic de droguri. 

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că hotărârea de condamnare la moarte pentru trafic de droguri nu este una definitivă. Reprezentanţii MAE au precizat că românul ar mai dispune de două căi de atac.

Analistul Bogdan Chirieac a comentat acest caz la Antena 3, unde a precizat că: "Există multe state, în special în Asia, unde consumul sau transportul drogurilor se pedepsește cu moartea. Este știut acest lucru, riscurile sunt asumate, transportatul de droguri este o infrațiune gravă în orice țară civilizată. Drogurile reprezintă un flagel al societății moderne. Știți foarte bine că drogații atacă, ucid pentru a face rost de bani pentru următoarea doză. În Europa nu putem fi de acord cu pedeapsa cu moartea, dar există această pedeapsă".

Întrebat dacă sunt necesare campanii de conștientizare, Bogdan Chirieac a subliniat că "Este absolut necesar.(...) Trebuie să avem un program, ca  în toată lumea civilizată, de conștientizare privind riscurile îngrozitoare ale drogurilor".

Foto: Captură video tv3.com.my 

Vezi aici VIDEO

 

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84