EXCLUSIV  Primele cazuri de Covid-19 în şcoli, după redeschidere. Sorin Cîmpeanu: Fac o RECOMANDARE foarte puternică!

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a făcut declaraţii despre primele cazuri de Covid-19 în unităţile de învăţământ. 

"Monitorizăm atent deschiderea şcolilor şi, fără doar şi poate, din păcate apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Şi trebuie să veghem la respectarea regulilor din prevederile ordinului de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este prioritară. Lucrurile nu sunt scăpate de sub control, sigur că în primele două zile situaţia a fost mult mai bună.

Aş vrea să fac o paranteză: apar ţinând cont de perioada de incubaţie, probleme tocmai din cauza să spunem unei anumite lipse de responsabilitate. Pentru că cei care apar acum în şcoli, cu cazuri de îmbolnăviri, infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate este o recomandare foarte puternică.

Riscul de a avea situaţii grave printre elevi, din fericire, este mic şi foarte mic. Însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important. Deci trebuie gestionate toate aceste lucruri", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la conferinţa “Quo Vadis 2021!” - Ediția a III-a, Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO!.

Citeşte şi: Patru cazuri Covid-19 la revenirea în bănci, în Sectorul 4. Un profesor și trei elevi, infectați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel