Primarul Solomon le-a pus gând rău consilierilor PD-L

solomon
solomon

Primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon se gândeşte să facă plângere penală împotriva consilierilor locali ai PDL. Edilul a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că ia acestă variantă în serios, deoarece consilierii PD-L nu au au adoptat rectificarea de buget în varianta propusă de el, iar acest lucru afectează bunul mers al municipiului Craiova, informează Gazeta de Sud.

Autor: Adrian Stroescu

„La ultima şedinţă a consiliului local s-au întâmplat mici nereguli, probabil că din lipsă de cunoştinţă sau rea-voinţă, să nu zic prostie din partea unor consilieri. Adică, la rectificarea de buget s-au propus la anumite capitole alte sume, care să satisfacă, să zic aşa, cheltuielile din domeniul respectiv. Nu s-au aprobat cele propuse de primarul Craiovei. De ce? Ambiţii, ca să nu le zic altfel“, a declarat primarul în conferinţa de presă, citat de GDS.

Principala nemulţumire a edilului este că pedeliştii - care au majoritate în Consiliul Local Craiova - nu au fost de acord cu suplimentarea bugetului pentru SC Salubritate Craiova SA, suplimentare care ar fi fost necesară tocmai pentru că aceiaşi consilieri votaseră o majorare a tarifelor la curăţenie.

„Nu-i posibil să nu aloci bani la Salubritate fiind că «Aşa vrem noi acuma, că suntem majoritari!». Cam aşa s-au exprimat consilierii, întrebând de ce nu ne-am încadrat în bugetul propus la începutul anului. N-au ţinut cont că, de fapt, era o suplimentare de buget pentru că, în luna august, tot aceiaşi consilieri au aprobat majorarea tarifului la Salubritate, iar asta înseamnă o cheltuială în plus pentru primăria oraşului. Mă gândesc dacă pentru asta să le fac sau nu o plângere penală pentru abuz în serviciu sau să recuperez suma de la ei, prin instanţă“, a spus Solomon.

„Îmi iau familia şi mătur“

Primarul susţine că salubrizarea oraşului este o prioritate pentru el, iar pentru asta va cere mai mulţi bani în bugetul de anul viitor.

„Încă de când m-am întors la primărie am spus: Craiova e murdară, e măturată de vânt şi spălată de ploi. Mă întreabă consilierii de ce s-a mărit numărul de străzi pe care se face curăţenie şi se spală. Păi ce zic oamenii aceştia care locuiesc nu chiar în centrul Craiovei? Nu plătesc şi ei taxe şi impozite? N-au dreptul să aibă şi ei străzi curate? Vreau să vă spun că în momentul de faţă se face curăţenie doar pe 112 străzi. Pentru Salubritate sunt dispus să propun în noul buget oricât. Craiova trebuie să fie curată!“, susţine Solomon.

Edilul spune că, la nevoie, dacă banii alocaţi nu sunt suficienţi, va trece chiar el la mătură: „De-aş şti că mătur eu strada, îmi iau un kilometru de stradă zilnic, îmi iau familia şi o mătur fiindcă vreau să trăiesc într-un oraş curat!“.

Solomon e convins că respingerea propunerilor sale bugetare are motive pur politice: „Unii consilieri au fost dezinformaţi. Mă sună mulţi - şi din partea puterii, şi de la opoziţie - şi discut cu ei. Le-am spus că lucrurile vor intra în normal, să mai aibă răbdare. Nu se poate să mergi în dauna Craiovei cu asemenea măsuri, doar de dragul că eu mi-am anunţat intenţia de a candida din partea altui partid. Pentru asta s-a declanşat tăvălugul, dar împotriva Craiovei, nu a mea!“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel