Primarul Sibiului şi-a autoimputat 9.900 lei, dar o să se dea singur în judecată

johannis
johannis

Aproximativ o mie de angajaţi ai primăriei Sibiu şi ai serviciilor din subordine trebuie să restituie banii primiţi în 2010, pentru drepturile speciale, aşa a decis Camera de Conturi Sibiu. Printre cei vizaţi se numără şi primarul şi viceprimarii, informează Rondul de Sibiu.

Autor: Adi Stroescu

johannisCamera de Conturi Sibiu a stabilit, în urma unui control, că angajaţii primăriei trebuie să restituie banii primiţi anul trecut, pentru drepturile speciale, în medie 500 de lei lunar, drepturi stabilite prin contractul colectiv de muncă. Primăria a contestat raportul la Curtea de Conturi de la Bucureşti, însă contestaţia a fost respinsă, drept urmare primarul a fost nevoit să emită decizii de imputare angajaţilor, pentru recuperarea banilor.

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a declarat că a trebuit să îşi dea şi sie însuşi decizie de imputare, pe care o va contesta, ulterior, alături de angajaţii săi. Klaus Iohannis a spus că ar trebui să restituie 9.900 de lei

„Şi eu m-am autoimputat. Sună caraghios, dat asta este, mi-am dat decizie de autoimputare. Nu toată lumea a primit aceeaşi sumă. Eu cred că trebuie să plătesc mai mult decât muncitorul nostru din clădire", a comentat Iohannis, joi, într-o conferinţă de presă.

„Destinaţia lor legală este conform contractului între Consiliu Local şi sindicat şi este o compensaţie pentru ţinuta de serviciu, medicamente şi aşa mai departe, de asta se numesc drepturi speciale, pentru că nu sunt drepturi de natură salarială", a explicat primarul.

Acesta a spus că din aceşti bani îşi cumpăra de obicei cravate, din Sibiu sau din locurile pe care le vizitează, dar şi cămăşi. „Alţii îşi cumpără cărţi poştale şi linguri din locurile pe unde merg. Eu îmi cumpăr cravate. Am de restituit 9.900 de lei, atât mi-am autoimputat. O să mă dau în judecată, ce să fac, doar n-o să pun banii de bunăvoie", a spus primarul.

Citeşte şi:

Angajaţii Primăriei Sibiu, buni de plată. Trebuie să restituie circa 6. 300 de lei de fiecare pentru drepturile speciale primite în 2010

Funcţionarii din Primăria Petroşani, speriaţi de Curtea de Conturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel