Primarul Robin Hood vs Criza Economică din Spania

gordillo dc
gordillo dc

Un primar din Spania a devenit erou local, după ce a furat diverse mărfuri din magazine și le-a donat săracilor

[caption id="attachment_221076" align="alignleft" width="287"] Foto: abc.es[/caption]

Juan Manuel Sanchez Gordilllo a dăruit bunuri furate din magazine oamenilor nevoiași și va porni curând un marș de trei săptămâni, menit să sesizeze guvernul și să dea un imbold celor cale luptă împotriva austerității. "Șerif local" și primar al orașului Marinaleda (populație 2,645), din regiunea de sud a Andaluziei, eroul local a spus că toată mâncarea furată din supermaket-uri săptămâna trecută, a ajuns la familiile care au fost cel mai grav afectate de economia de criză a Spaniei. Șapte oameni au fost reținuți pentru că au participat la două raiduri. Aceștia sunt acuzați că au intrat în magazin și au ieșit cu bunurile din coșurile de cumpărături, fără să plătească pentru acestea, evenimentul petrecându-se în timp ce primarul Gordillo stătea în fața magazinului.

O luptă împotriva crizei economice

Legiuitorul fără pălărie verde sau tolbă de săgeți în spate, are imunitate deoarece este ales ca membru al parlamentului regional din Andaluzia, dar el spune că ar fi fericit să-și dea demisia și să se aresteze el însuși. "Sunt oameni care nu au ce să mănânce. E o rușine absolută să se întâmple asta în secolul XXI," a declarat pentru Reuters primarul din Marinaleda. Sanchez Gordillo spune că vrea să atragă atenția asupra dezastrului economic din Spania, dovadă a acestuia fiind creșterea nivelului sărăciei cu peste 15% din 2007 până în prezent, un sfert dintre muncitori rămânând șomeri și sute de mii fiind evacuați din propriile case.

Guvernul conservator a declarat că un oficial nu trebuie să încalce legea. "Nu poți fi și Robin Hood și șeriful din Nottingham," a declarat Alfonso Alonso, purtătorul de cuvânt al Partidului Poporului (PP) în Parlamentul național. "Omul acesta își dorește publicitate cu orice scop," a mai adăugat acesta. Promovarea făcută de mass-media evenimentelor a căror protagonist e Sanchez Gorillo, l-au făcut pe acesta o celebritate națională.

Regiunea natală a primarului Gorillo, Andaluzia, este una dintre cele mai afectate de criza națională; o persoană din trei nu are loc de muncă. În marșul ce urmează, "Robin Hood-ul" Andaluziei încearcă să convingă alți lideri locali să nu accepte reformele guvernului. Uniunea Europeană a cerut Spaniei să adopte un buget deficitar foarte ridicat, pentru a stopa întinderea crizei; prim-ministrul Mariano Rajoy, în funcție din decembrie, a ordonat măriri de taxe și reduceri bugetare. Cu un nivel al sărăciei care are cea mai mare rată de creștere din Europa, protestele din Spania au căpătat o amploare monumentală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel