Primarul Ploieştiului vrea să demoleze un bloc din centrul municipiului: Îmi asum!

Foto: Catedrala şi blocul "7 Etaje". Sursa: Primăria Ploiesti
Foto: Catedrala şi blocul "7 Etaje". Sursa: Primăria Ploiesti

Primăria Municipiului Ploieşti lansează un sondaj de opinie: "Sunteţi de acord cu demolarea blocului '7 Etaje'".

Este vorba despre blocul cunoscut de către ploieşteni drept "Blocul 7 etaje", construit în perioada comunistă, imobil aflat într-o avansată stare de degradare şi care a fost construit de către comunişti în aşa fel încât să obtureze vizibilitatea Catedralei  "Sf. Ioan Botezătorul". Blocul este situat în centrul oraşului şi, dacă ar fi demolat, ar deschide vizibilitatea spre Catedrală, putând fi creată o zonă care să adune laolaltă trei simboluri ale Ploieştiului: pe o latură Catedrala "Sfântul Ioan Botezătorul", pe altă latură Halele Centrale şi pe alta Palatul Culturii.

Iniţiativa are ca scop consultarea opiniei publice cu privire la amenajarea, în zonă, a unei esplanade pietonale, menită să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol ale Ploieştiului: Palatul Culturii, Catedrala 'Sf. Ioan Botezătorul' şi Halele Centrale, aşa cum au fost ele gândite şi proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. Prin repunerea în legătură a acestor monumente, într-un cadru arhitectural şi peisagistic unic, Ploieştiul va putea fi adus, din nou, pe harta oraşelor atractive din punct de vedere turistic.

Consultarea ploieştenilor este necesară având în vedere construcţia bugetului pentru anul 2022. În funcţie de votul majorităţii se vor putea aloca fonduri necesare în bugetul de investiţii pe acest an pentru demararea studiului de fezabilitate.

Ploieştenii sunt invitaţi să-şi exprime opinia participând la acest sondaj pe pagina de Facebook a municipalităţii https://www.facebook.com/ploiestiprimarie sau pe site-ul www.ploiesti.ro. Până la data de 28 ianuarie 2022 locuitorii oraşului vor răspunde la întrebarea: 'Sunteţi de acord cu demolarea blocului 7 Etaje?", transmite Primăria Ploieşti.

"Este un proiect pe care mi-l asum! Vreau să aflu opinia ploieștenilor cu privire la demolarea blocului '7 Etaje' și construirea unei esplanade, care să pună in evidență cele trei valori arhitecturale din orașul nostru: Catedrala 'Sf. Ioan Botezătorul', Halele Centrale și Palatul Culturii", a scris primarul Andrei Volosevici pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel