EXCLUSIV  Primarul Ovidiu Pungan, avertisment despre amenzi - video

Primarul localității Bălănești, Ovidiu Pungan, a explicat la Interviurile DC News, ce dificultăți financiare întâmpină primăria și ce modalități a găsit pentru a determina cetățenii să-și plătească amenzile. 

Ovidiu Pungan speră în venirea unor investitori care că aducă un plus bugetului local pentru că, la capitolul colectare amenzi, întâmpină o mare rezistență din partea unor cetățeni. "Sunt probleme în special pe legea 61 unde este foarte greu de recuperat și mă refer la amenzile de circulație și sper că se va da o lege pentru a îmbunătăți aces grad de colectare. Este foarte greu pentru că, de exemplu, un cetățean a luat o amendă de circulație. El este plecat în străinătate la muncă și neavând carte de muncă, niciun venit și nicio proprietate, ce să fac să-i iau pielea de pe el? Nu se poate. Amenzile nu se mai prescriu.  Dacă vrea să facă o tranzacție nu poate până nu le plătește, dar acest lucru durează. Și e normal să fie așa", a spus primarul.

Amenzi de 40.000 de euro la 2205 locuitori

Edilul a mai povestit că deși comuna pe care o conduce nu are mulți locuitori, sunt familii care au amenzi neplătite de mii de euro. "La 2205 de locuitori avem în prezent de recuperat amenzi de aproximativ 40 de mii de euro. Este, de exemplu, o fată care face striptease în străinătate care are amenzi de toate tipurile de 30.000 de lei. Aici apar diferențe la constituirea bugetului. Adică teoretic sunt acești bani, dar fizic nu ai cum să îi recuperezi 100%. Avem măsură de la Curtea de Conturi și facem toți pașii pentru că trebuie să ne achităm datoriile către statul român", a adăugat primarul.    

 Vezi aici declarațiile primarului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel