Primarul orașului Harkov din Ucraina a fost împușcat

Primarul prorus al orașului Harkov din Ucraina a fost împușcat, a anunțat primăria.

Gennady Kernes a fost, luni, grav rănit, după ce a fost împuşcat în spate, în timp ce înota într-un râu.

"Primarul a fost lovit de gloanţe în spate. Urmează să fie operat. Medicii luptă pentru viaţa lui", a anunţat primăria, fără alte precizări, scrie MEDIAFAX.

În acest moment, edilul este operat.

Deocamdată nu se ştie cine l-a împuşcat.

Washingtonul a decis să acţioneze în mod independent faţă de europeni, după ce SUA și UE nu au căzut la o înțelegere cu privire la sancțiunile împotriva Rusiei.

Decizia Washingtonului a apărut în The New York Times, care a citat oficiali ai administrației americane. Ţările G7 au acuzat, sâmbătă, Moscova de nerespectarea acordurilor de la Geneva privind detensionarea situaţiei în Ucraina şi au ameninţat cu noi sancţiuni, în continuarea celor instituite după anexarea Crimeii la Rusia în urma referendumului nerecunoscut de către Kiev şi Occident.

Spre deosebire de partenerii săi europeni, SUA sunt pregătite de sancţiuni împotriva unor întregi sectoare ale economiei ruse, potrivit ziarului american, citat de RIA Novosti, scrie Agerpres.

La reuniunile de la Casa Albă, secretarul Trezoreriei SUA, Jacob Lew, a pledat pentru o poziţie mai moderată în privinţa sancţiunilor. El a afirmat că 'deşi trebuie să acţionăm, extinderea sancţiunilor fără un sprijin european va afecta interesele americane şi nu va avea efectul scontat asupra Rusiei', după cum scrie The New York Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel