Primarul Mariupolului: Rusia a ucis de două ori mai mulți oameni decât a ucis Germania nazistă

Foto Ilustrativ- Mariupol/Ucraina
Foto Ilustrativ- Mariupol/Ucraina

Pe măsură ce războiul Rusiei din Ucraina se pregătește să intre în a 11-a săptămână, primarul din Mariupol, Vadym Boychenko, a declarat că numărul deceselor în rândul civililor este dublu față de numărul deceselor cauzate de naziștii germani pe o perioadă de doi ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"În doi ani, naziștii au ucis 10.000 de civili în Mariupol pe când ocupanții ruși în doar două luni au ucis peste 20 de mii. Peste 40.000 de oameni au fost deportați forțat", a declarat Boycenko.

„Acesta este unul dintre cele mai grave genocide ale civililor din istoria modernă. Armata rusă distruge intenționat și fără milă orașul nostru și locuitorii săi” a continuat el. 

Boycenko a folosit cuvinte precum „rasiști” pentru a descrie cele mai rele lucruri pe care locuitorii orașului său le-au văzut vreodată, spunând că rușii ”au deportat deja ilegal la fel de mulți rezidenți ai Mariupolului ca trupele lui Hitler în anii de ocupație”.

”Rasismul este fascismul secolului 21”, a declarat Boycenko

"Fără îndoieli sau iluzii. Omenirea a plătit un preț mare pentru victoria asupra fascismului în ultimul secol. Dacă nu ne unim astăzi și nu oprim acest rău, de această dată prețul poate fi mult mai mare." a afirmat el. 

Oficial nu se știe încă numărul civililor uciși în Mariupol

Înca nu a fost făcut public numărul precis al civililor uciși în Mariupol de la începutul războiului până în acest moment. Consiliul orașului a spus mai întâi că 10.000 de oameni au fost uciși, dar acum aceștia susțin că numărul victimelor a ajuns la cel puțin 20.000 de civili uciși.

Orașul a fost devastat, iar cel mai recent civilii au fost adăpostiți în buncărele complexului Uzinei Azovstal.

S-a raportat că a existat o încetare a focului pentru a permite crearea coridoarelor umane pentru evacuarea rezidenților, dar au existat și rapoarte contradictorii despre trupele ruse care se pare că au împiedicat încercările de evacuare a civililor, potrivit publicației Newsweek.

Mariupol este un port maritim strategic de-a lungul Mării Azov

Viceprimarul Mariupolului, Serghei Orlov, a spus că aproximativ 1.200 de oameni s-au refugiat teatrul de la Mariupol, același loc în care o bombă a aterizat în mijlocul adăpostului supraaglomerat. Se pare că unele femei și copii care erau adăpostiți acolo au reușit să scape, dar nici până acum nu se cunoaște o cifră oficială a deceselor.

Bombardamentul respectiv a fost catalogat de Boycenko drept „genocid” al ucrainenilor: „Singurul cuvânt care descrie ceea ce s-a întâmplat astăzi este genocid, genocid al națiunii noastre, al poporului nostru ucrainean”, a spus Boycenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel