Primarul Londrei le recomandă polonezilor să se opună guvernului din țara lor

Primarul Londrei le recomandă polonezilor să se opună guvernului din țara lor  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Primarul Londrei le recomandă polonezilor să se opună guvernului din țara lor / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Primarul Londrei spune că polonezii ar trebui să se opună guvernului condus de Mateusz Morawiecki, premierul țării.

Primarul din Londra, Sadiq Khan, a participat prin videoconferință la evenimentul Campus Polska organizat în orașul polonez Olsztyn sub patronajul primarului din Varșovia, Rafał Trzaskowski. Pe lângă Trzaskowski și Khan, au fost prezenți și primarii din Vilnius și Gdańsk.

În timpul discursului său, Khan a atacat guvernul conservator al Poloniei, condus de Partidul Lege și Justiție (PiS) și a avertizat participanții la eveniment să fie atenți la guvernul polonez. El a susținut că autoritățile centrale poloneze se tem de Trzaskowski și intenționează să-l dezbrace de putere.

"Guvernul central din Polonia vrea să ia puterea de la primarul Varșoviei, deoarece membrii săi sunt conștienți de faptul că Rafał Trzaskowski este un politician foarte popular, care se află și în partea opusă a scenei politice", a spus el.

Khan a spus audienței că trebuie să se opună guvernului polonez, deoarece odată ce va fi debarcat Trzaskowski, va „veni după ei”:

„Dacă locuiți în Varșovia sau în alte părți ale țării, trebuie să fiți conștienți de faptul că guvernul central îl atacă pe Rafał și atacă Varșovia, dar acesta este doar primul pas. Vor veni pentru după voi în continuare și de aceea ar trebui să lupțați pentru ca guvernele locale să aibă mai multe drepturi”, a precizat primarul londonez. Discursul primarului din Londra a fost întâmpinat cu aplauze din partea publicului.

O altă parte din polonezi s-au arătat ofensați de discursul lui Khan

Utilizatorii web polonezi au fost revoltați de declarațiile și afirmațiile lui Khan.

„Se pare că spunea ceea ce îi spusese Rafał Trzaskowski în timpul întâlnirilor anterioare. Un punct de vedere tipic unilateral”, a scris un utilizator Twitter.

„Ce campus drăguț, așa anti-polonez ...” a scris un altul, remarcând ironia evenimentului.

Evenimentul Campus Polska a fost inițiat de Rafał Trzaskowski pe 27 august și va dura până pe 2 septembrie. Unul dintre punctele principale ale programului a fost o conversație între fostul prim-ministru polonez Donald Tusk și Trzaskowski. În timpul discursului său, Tusk a declarat că, dacă va avea suficientă putere după alegeri, va permite căsătoriile civile între persoane de același sex, notează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel