Primarul Iohannis a cerut un teren de la Ministerul Apărării, dar a fost refuzat

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Ministerul Apărării a refuzat cererea primarului Sibiului Klaus Johannis în legătură cu cedarea către administraţia locală a unui teren solicitat pentru construcţia unui nou spital de urgenţă. Iohannis a declarat că va ţine de cont de acest refuz atunci când Ministerul va avea, la rândul său, vreo solicitare, informează Rondul de Sibiu.

Autor: Adi Stroescu

Klaus IohannisAutorităţile locale au solicitat Ministerului Apărării terenul de pe Calea Poplăcii, la ieşirea din Sibiu, pentru construcţia unui nou spital judeţean de urgenţă, pe care speră să îl ridice cu fonduri europene, după 2014. Răspunsul a fost, însă, unul negativ, pe motiv că terenul este lângă poligon şi ar fi poluare fonică, deşi în urmă cu câţiva ani, când Ministerul Sănătăţii dorea să construiască spitalul, nu era nicio problemă de acest gen.

„Sincer sunt dezamăgit de această reacţie a Ministerului Apărării, răspuns care arată că acolo nu există o gândire clară, ba sunt de acord, ba nu. Condiţiile din Sibiu pentru acel teren nu s-au schimbat în ultimii 30 de ani, dar în funcţie de interesul politic al ministrului în funcţie sau al şefului Marelui Stat Major, răspunsul este ba pozitiv, ba negativ, chestiune foarte neprofesionistă având în vedere că aici nu vorbim nici de interesul primarului, nici al preşedintelui consiliului judeţean, ci vorbim de un interes public major. Este vorba de un spital nou. Sunt dezamăgit de această informare a Ministerului Apărării şi vom ţine cont de acest răspuns, la vreme respectivă, când va fi situaţia de aşa natură", a declarat primarul joi, în conferinţă de presă. Întrebat în ce sens se va ţine cont de acest răspuns, primarul a declarat că „atunci când Ministerul Apărării va avea la rândul lui soliticitări, le vom analiza în acelaşi mod".

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, a declarat, la începutul săptămânii, că încă nu renunţă la ideea de a obţine acest teren.

„Am primit o înştiinţare, în legătură cu terenul pe care l-am solicitat încă o dată, acum împreună cu domnul prefect, pentru spital, şi anume cel de pe Calea Poplăcii, la ieşirea din Sibiu, şi răspunsul a fost negativ. Ministerul Administraţiei ne-a comunicat că Ministerul Apărării nu pune la dispoziţie terenul respectiv. A dat şi o motivaţie, că ar aparţine de poligonul care e folosit de toate unităţile militare din Sibiu, iar terenul nu ar fi potrivit pentru că ar exista poluare fonică. Sunt argumente pe care nu prea putem să le luăm în serios. Am vorbit cu domnul prefect şi credem că acesta este, totuşi, cel mai potrivit şi vrem să încercăm în continuare să îl obţinem", a declarat Bottesch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel