Primarul interimar al Capitalei, declarații recente privind Naţional Arena

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunţat că firma care a produs materialul din care a fost realizat acoperişul Naţional Arena a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale si Administraţiei Publice (MDRAP) un raport făcut la un laborator din Italia, conform căruia materialul respectiv ar face parte din clasa B, nu C. 

'S-au făcut nişte teste în România, din care a rezultat că acel material este clasificat clasa C, adică arde ca hârtia. Producătorul materialului respectiv a făcut nişte teste într-un laborator în Italia - un laborator acreditat şi notificat la Bruxelles - a venit cu rezultatul testelor pe acel material. A rezultat că el se clasifică în clasa B. Acest material a fost depus la Ministerul Dezvoltării pentru obţinerea agrementului, pe data de 24 februarie 2016.

Aşteptăm de la Ministerul Dezvoltării să îl analizeze şi în funcţie de decizia pe care o va lua, să vedem: avem agrement sau nu', a răspuns edilul unei întrebări venite din partea presei, în cadrul unei întâlniri de lucru care viza consolidarea clădirilor cu risc seismic.

[citeste si]

El a menţionat că în cazul în care MDRAP va lua o decizie favorabilă, se poate obţine şi autorizaţia de risc la incendiu.

'Aş fi mulţumit să mi se spună că este un test făcut de un laborator notificat la Bruxelles - recunoscut că testele care se fac în cadrul lui sunt conforme - şi să se dea acel agrement, pentru că practic nu există un agrement în vederea eliberării autorizaţiei de siguranţă la incendiu', a precizat Sava, ciata de Agerpres.

El a reiterat că nu îşi poate asuma deschiderea Naţional Arena în lipsa autorizaţiilor necesare.

'Nu e vorba să îmi asum responsabilitatea. Este vorba de riscul prin care eu, printr-un elan de... nici nu am cuvinte să-l numesc ... să supun 55.000 de oameni unui pericol. Este un lucru pe care nu îl voi face niciodată', a conchis el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel