EXCLUSIV  Primarul Gheorghe Cârstea are soluția pentru prevenirea exodului tinerilor

Bogdan Cotigă / 16 iul 2018 / 08:56 Salveaza PDF Comentarii
Exproprieri pentru lărgirea Centurii Capitalei
Exproprieri pentru lărgirea Centurii Capitalei

Primarul comunei Hurezani, Gheorghe Cârstea, a povestit la DC News despre cum a reușit să reînvie tradiția la căminul cultural din localitate, construit cu fonduri europene. 

Primarul a povestit că în noul cămin cultural își desfășoară activitatea un ansamblu de dansuri populare alcătuit din copiii localității. "Avem ansamblul Dor Călător al școlii generale din Hurezani care fac repeții într-un spațiu modern, utilat", a povestit primarul. Cârstea a adăugat și faptul că în localitate mai există încă populație tânără care nu a plecat la oraș sau în străinătate. "La nivelul localității, la gradiniță și scoală sunt înscriși 235 de copii, de unde rezultă ca mai avem populație tânără care trăiește în comună", a spus primarul. 

Întrebat care este soluția pentru a determina tinerii să rămână în comună, Cârstea a spus că singura variantă este să existe locuri de muncă pentru ei. "La noi se va construi o stație de comprimare a gazelor, în cadrul proiectului magistralei BRUA unde sperăm să fie angajate aproximativ 30 de persoane din localitate și ulterior în faza de exploatare să fie angajate și altele în funcție de pregătirea fiecăruia. Sperăm că dacă nu avem o autostradă să avem această magistrală a energiei care va uni un pic oamenii din sudul țării", a concluzionat primarul.

Vezi aici discuția cu primarul din Hurezani:

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23