Primarul Dominic Fritz nu va mai fi membru în CJSU. Prefectul schimbă componența comitetului

Sursă foto: Facebook Dominic Fritz
Sursă foto: Facebook Dominic Fritz

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș își modifică, marți, componența. Niciun primar nu trebuie să aibă drept de vot în CJSU, susține prefectul de Timiș, astfel că Dominic Fritz nu va mai fi membru al comitetului. De ceva timp, Fritz delegase oricum pe altcineva pentru ședințele CJSU.

Potrivit prefectului de Timiș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va avea 35 de membri cu drept de vot și 21 de consultanți, dar și doi invitați permanenți. Primarul Timișoarei își pierde dreptul de vot în CJSU, putând fi doar invitat, atunci când în comitet se vor lua decizii pentru Timișoara.

„Din cadrul CJSU nu va mai face parte primarul Timișoarei, acesta având calitatea Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Am analizat toate componențele CJSU anterioare, consider că, raportat la prevederea legală, primarul Municipiului Timișoara nu trebuie să dețină calitatea de membru cu drept de vot în cadrul CJSU. Doi directori din consiliul județean ies din CJSU, reprezentantul instituției fiind doar președintele consiliului județean. (…) L-am informat pe primar cu privire la acest aspect și mi-a comunicat că urmează să ia act de această modificare, fiind o chestiune ce ține de Prefectură”, explică prefectul Zoltan Nemeth.

Potrivit acestuia, primarul Timișoarei făcea parte din 2015 din CJSU, deși nu există o prevedere legală care să spună clar acest lucru. Din comitet au fost scoși și cei doi subprefecți de Timiș. În CJSU mai aveau drept de vot și directorii de la Direcția Economică și Edilitară din cadrul CJ Timiș. Va deveni membru cu drept de vot al CJSU directorul companiei de apă Aquatim.

Modificările vor fi făcute după ședința CJSU de miercuri, iar Zoltan Nemeth urmează să emită și un ordin de prefect pentru actualizarea componenței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, potrivit Tion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel