Urmărește emisiunea live


Primarul din Rotterdam spune că nu s-a decis demontarea unui pod istoric ca să facă loc iahtului lui Bezos. „Nici măcar nu a fost depusă o cerere”

Foto cu caracter ilustrativ de @Skitterphoto de la Pexels
Foto cu caracter ilustrativ de @Skitterphoto de la Pexels

Primarul orașului olandez Rotterdam neagă că s-ar fi decis demontarea unui pod istoric pentru a permite trecerea iahtului miliardarului Jeff Bezos.  „Nici măcar nu a fost depusă o cerere”, a subliniat edilul.

Rotterdam nu a primit nicio cerere de autorizație pentru demontarea temporară a podului Koningshaven, cu scopul permiterii trecerii iahtului miliardarului Jeff Bezos, a anunțat joi primarul orașului olanez, Ahmed Aboutaleb, conform The Guardian

Anunțul primarului Ahmed Aboutaleb a venit la o zi după ce un purtător de cuvânt a declarat pentru AFP că reprezentanții șantierului naval au cerut primăriei să demonteze podul pe unde ar urma să treacă în vara acestui an iahtul miliardarului, iar oficialii au fost de acord.

Primarul orașului găsește agitația din jurul subiectului „chiar ciudată.” „Nu a fost luată încă vreo decizie, nici măcar nu a fost depusă o cerere”, a adăugat el pentru ziarul olandez Algemeen Dagblad.

Potrivit edilului, o decizie va fi luată abia după depunerea unei cereri oficiale, dar și după evaluarea impactului lucrărilor - dacă pot fi făcute fără deteriorarea podului și dacă miliardarul este dispus să suporte cheltuielile. 

CITEȘTE ȘI: Miliardarii s-au unit pentru ”nemurire”. Bezos și alții ca el investesc în cercetări care ar prelungi viața cu 50 de ani, printr-o tehnică deja folosită în laborator

Un număr record de 887 superiahturi au fost vândute anul trecut

Vânzările de superiahturi au atins un nivel record anul trecut, astfel că oferta de vase disponibile s-a redus iar preţurile au crescut până la un nivel care este puţin probabil să fie afectat de începutul de an 2022 turbulent de pe pieţele financiare, transmitea recent Bloomberg, conform Agerpres.

Un număr total de 887 de superiahturi au fost vândute anul trecut, în creştere cu 77% comparativ cu 2020 şi dublu faţă de 2019, susţine firma de cercetare VesselsValue.

Miliardarul american Jeff Bezos, care potrivit Bloomberg Billionaires Index are o avere netă de 174,7 miliarde de dolari, aşteaptă să intre în posesia unui superiaht cu o lungime de 127 de metri. Construcţia navei se apropie de sfârşit la un şantier din Ţările de Jos. La rândul său, regizorul Steven Spielberg a comandat şi el un un superiaht, după ce anterior şi-a scos la vânzare vechiul său iaht pentru suma de 158 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel