Primarul din Piatra Neamț: Aseară, întrebat ce se poate face, a spus ”DĂRÂMAȚI SPITALUL”

Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ

Primarul din Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a avut o intervenție în care a vorbit despre cum a trăit evenimentele de seara trecută. 

Într-o intervenție la Realitatea Plus, primarul din Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a vorbit despre filmul evenimentelor de la Spitalul Județean.

Iată ce a spus:

„M-a sunat un coleg și m-a întrebat dacă știu ceva de incendiul de la ATI. Am zis că nu știu nimic. Am închis telefonul și am ieșit din casă și am mers direct spre Spitalul Județean. Acolo mi s-a confirmat o veste pe care, sincer, mi-aș fi dorit să aflu că e un zvon sau o impresie.

Când am ajuns eu, incendiul tocmai fusese lichidat cu 2-3 minute înainte, cam pe la 7 și jumătate. Vreme de câteva minute am stat pe aleile din spatele spitalului, dar căutându-l pe șeful operațiunii, am vrut să văd despre ce este vorba. Primisem indicații de la colegii pompieri că e în spital și am ajuns la etajul 2, unde a fost incendiul, pentru a vedea care era situația. Acolo, probabil ați văzut și dumneavoastră imaginile pe care le-am văzut și eu.

Suntem la curent cu lucrurile care nu funcționează bine și, de multe ori, acceptăm situația așa cum este, fără a face mai mult. Sper ca momentul de astăzi să ne trezească încă odată, iar de data aceasta vom ține ochii deschiși și ne vom ține ancorați în acțiune continuă. E vorba des soarta noastră, de viitorul nostru și al copiilor noștri. Tristețea de acum cinci ani și ce de astăzi sunt lucruri care nu ar trebui să se mai repete și în niciun caz în felul acesta.

În fiecare zi aflăm lucruri neplăcute de la Spitalul Județean Neamț, ba că nu este mâncarea cum trebuie, ba că nu sunt medicamente, ba că oamenii sunt ținuți așteptând în zona neamenajate corespunzător. Nu sunt lucruri de ieri de azi.

Au fost 8 manageri schimbați în ultimul an. Din punctul meu de vedere, niște investiții noi la Spitalul Județean, în actuala clădire și în actuala structură, sunt aproape inutile. Așa cum a spus și un medic aseară, întrebat fiind ce se poate face, acesta a spus: Dărâmați acest spital! Asta spune tot. E nevoie de un spital nou, modern, gândit și arhitectural și structural, astfel încât să permită fluxuri și circuite.

Trebuie doar să se pună actori relevanți la masă, să discute împreună și să găsească soluții. Putem să zicem că e greu de realizat un spital nou, dar să mai așteptăm mulți ani pentru a nu face nimic? Doar așa cum s-a făcut până acum? Este și un raport al DSP, anul trecut a fost făcut, care analizând situația de acolo, înțelegeam că este o bombă din punct de vedere microbiologic. Acum s-a confirmat și o altă teorie, din păcate.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel