Primarul din Mănăștiur a fost demis din funcție de prefectul județului Timiș

Primarul din Mănăștiur a fost demis din funcție de prefectul județului Timiș  /  Sursă foto: Facebook Instituția Prefectului Timiș
Primarul din Mănăștiur a fost demis din funcție de prefectul județului Timiș / Sursă foto: Facebook Instituția Prefectului Timiș

Primarul din Mănăștiur, Ionel Curuți, a fost revocat din funcție, luni, în baza unui ordin semnat de prefectul Zoltan Nemeth.

Ionel Curuți, primarul din Mănăștiur, a fost revocat din funcție, luni, în baza unui ordin semnat de prefectul Zoltan Nemeth. Demiterea acestuia vine în contextul sentințelor Curții de Apel București și a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care l-au găsit pe edil incompatibil cu funcția, în urma unui raport de evaluare al ANI.

Ordinul de revocare din funcție a fost semnat, luni, de prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth. Decizia a fost luată în urma unui raport de evaluare al ANI și a sentințelor date de Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI nr. 22269/G/II/03.07.2017 emis Agenția Națională de Integritate. Acest raport a fost contestat, dar prin intermediul Sentinței civile nr. 1978/25.04.2018 a Curții de Apel București și a Deciziei civile nr. 1489/11.03.2021 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, contestația a fost respinsă în mod definitive.

Ordinul este emis în baza dispozițiilor art. 25, alin. 1- 3 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, coroborat cu prevederile art. 160 alin. 1 lit. b) și alin. 7 din din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrative”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Atribuțiile de primar vor fi exercitate de viceprimarul comunei până la organizarea alegerilor. Ordinul prefectului poate fi contestat în termen de 10 zile, precizează Tion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel