EXCLUSIV  Primarul din Gușoieni a găsit metoda prin care să oprească exodul tinerilor

Bogdan Cotigă / 26 iun 2018 / 19:59 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Primarul comunei Gușoieni, Nicolae Concioiu a povestit la Interviurile DC News cum a găsit o metodă prin care să facă o investiție în educația copiilor din localitate fără să cheltuiască niciun ban în plus din bugetul local. 

Nicoale Concioiu a demarat construcția unei centrale fotovoltaice pentru a suplini cu energie gratuită tot consumul de curent al primăriei și al iluminatului public. Cu banii economisiți primarul face lucruri pentru elevii comunei.  "Sprijinim copii cu diferite materiale didactice, cu rechizite, tablete, laptopuri sau calculatoare. Se va hotărî în consiliu ce este mai oportun. Vom face un profit de 10.000 de euro pe an. Și banii care rămân de aici îi folosim pentru educație. Avem în vedere oprirea exodului copiilor către școlile de la oraș și încurajarea lor să rămână la școala din satul lor natal", a declarat primarul pentru DC News. 

Exodul românilor se poate opri 

Primarul a dat câteva exemple de măsuri pe care statul le poate lua ca populația activă să nu mai părăsească țara. "Exodul românilor s-ar mai putea opri în condițiile în care dezvoltăm comunitățile și asigurăm infrastructura pe care și-o doresc cetățenii, adică drumuri bune, sisteme de apă canal și sisteme de distribuție a gazelor naturale", a spus Concioiu. 

Vezi aici toate declarațiile primarului:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27