Primarul New York-ului, reales. Săgeţi către Donald Trump

Primarul New York-ului, reales. foto: Twitter
Primarul New York-ului, reales. foto: Twitter

Primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, a fost reales, marți, pentru un nou mandat de patru ani, au relatat media americane, citate de AFP.

Primarul, care se prezintă ca un apărător al locuitorilor New York-ului în fața lui Donald Trump, a câștigat cu ușurință competiția cu 64,7% din voturi, depășindu-și la mare distanță rivala republicană Nicole Malliotakis, care nu a acumulat decât 29,5% dintre sufragii.

Chiar dacă a fost reales fără entuziasm, victoria lui de Blasio, un american de origine italiană de 56 de ani, era așteptată: New York-ul este un fief al democraților și Malliotakis, în pofida unei campanii combative, este foarte puțin cunoscută.

Imediat după realegerea sa, Bill de Blasio a trimis, pe Twitter, un mesaj către casa Albă şi preşedintele republican Donald Trump:
"NYC a trimis un mesaj și Casei Albe. Nu poți să iei valori din New York și să câștigi, domnule președinte. Dacă vă întoarceți împotriva valorilor din orașul dvs. natal, orașul dvs. natal va riposta."

Una dintre principalele măsuri ale primului mandat al lui de Blasio, un democrat foarte de stânga, era să deschidă grădinițe publice în capitala financiară americană pentru toți copiii începând de la trei de ani. De asemenea, el l-a atacat puternic pe Donald Trump în privința măsurilor sale privind imigrația, musulmanii și clandestinii.

În timpul campaniei electorale, De Blasio a pus accentul pe ceea ce a reușit să facă, în special, în ceea ce privește creșterea numărului de locuri de muncă, extinderea programului de subvenționare pentru locuințe, scăderea criminalității, anularea practicii poliției de a opri și percheziționa la întâmplare trecătorii.

Dimpotrivă, Nicole Malliotakis a denunțat în timpul campaniei refuzul acestuia de a coopera cu serviciile federale în căutarea imigranților fără acte legale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel