EXCLUSIV  Primarul Daniel Tudorache a răspuns cititorilor

Primarul Daniel Tudorache a răspuns la DCNews Live întrebărilor locuitorilor din sectorul 1 al Capitalei.  Printre problemele semnalate s-au numărat asfaltarea străzilor din anumite cartiere, conectarea la utilități,  dar și problema locurilor de parcare. 

Problemele din zona cartierului Pădurea Băneasa

Daniel Tudorache, edilul sectorului 1 a răspuns cititorilor DCNews care voiau să știe când va începe asfaltarea în zona cartierului Pădurea Băneasa. 

Am promis că până la 1 decembrie drumurile vor fi pietruite și așa vom face. Oamenii nu au apă, canalizare și gaze în zonă. Ei au doar străzi de pământ. Au existat niște discuții pe timpul primarului Oprescu și erau necesare exproprieri. Nu s-au înțeles la acel moment. Le vom face noi. Estimez că în 2017 va începe și asfaltarea, a specificat edilul. 

Primarul Daniel Tudorache a vorbit de asemenea și despre litigiul dintre primăria sectorului 1, MAI și IGPR privind instituirea zonei de siguranță în zona cartierului Pădurea Băneasa și blocarea investițiilor în utilități în zona de siguranță.

Ne interesează să încheiem acest litigiul cu jandarmii. E o zonă unde ca să construiești ceva îți trebuie approbare de la jandarmi pentru că este poligon în zonă și ei au o solicitat o zonă de protecție. Eu știu că acel poligon este modernizat și nu necesită o zonă mare de protecție," a completat Tudorache. 

Problema utilităților și a locurilor de parcare

Locuitorii din cartierul ANL Henri Coandă au semnalat lipsa utilităților în zonă. Daniel Tudorache speră ca până la finele anului viitor această problemă să fie rezolvată. 

Din luna martie a acestui an Primăria Capitalei a început să tragă utilitățile. Jumătate din cartier este în Sectorul 1, iar jumătate aparține de Voluntari. Primăria Capitalei investește în acest moment în rețele și sper ca din 2017 să fie un cartier funcțional," a declarat Daniel Tudorache.

Locatarii blocurilor de pe șoseaua Nicolae Titulescu se plâng de faptul că locurile de parcare au devenit mult mai puține, după terminarea pasajului Basarb. Ei dispuneau de o parcare cu cca. 200 de locuri cu plată, care s-a desființat. A fost ulterior deschisă o parcare de 80 de locuri sub pasaj care stă nefolosită pe motiv că nu a fost recepționată.

O să mă ocup de această problemă în zilele următoare. Primăria Generală să ne predea nouă spațiul de sub Podul Basarab pentru a face parcări. Dacă ei ni-l dau nouă, noi îl dăm la ADP," a încheiat edilul Daniel Tudorache. 

Răspunsurile integrale de la minutul 41:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel