Primarul comunei Sălătrucel, Dumitru Drăghici, eliberat din funcție după ce a pierdut un proces cu ANI

ANI
ANI

Primarul comunei vâlcene Sălătrucel, Dumitru Drăghici, a fost eliberat din funcție prin ordin emis de Instituția Prefectului. Anunțul a fost făcut, marți seara, de prefectul Dumitru Cornoiu.

"Am luat act de decizia rămasă definitivă în urma procesului dintre Agenția Națională de Integritate și primarul Dumitru Drăghici și am emis ordinul de eliberare din funcție a acestuia. Nu am făcut decât să aplic legea în cazul acesta. Vom vedea care sunt următoarele proceduri care urmează, deși am înțeles că primarul ar fi depus o contestație la acest ordin", a declarat Dumitru Cornoiu, citat de Agerpres.

În anul 2013, primarul localității Sălătrucel a fost acuzat de către inspectorii ANI de conflict de interese în materie administrativă și penală, dar și abuz în serviciu.

Edilul din Sălătrucel a semnat un contract de arendare, încheiat între Primărie și Asociația locală a crescătorilor de bovine, ovine, porcine și albine din comună. Drăghici era în acel moment și președintele Asociației, el beneficiind de acel contract în baza căruia Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vâlcea a acordat Asociației, în perioada 2010 — 2012, subvenții în valoare totală de 1.314.467,93 lei.

Vezi și: Mugur Isărescu, verificat de ANI. Cine l-a dat pe mâna inspectorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel