Primarul Clujului şi directorul general al Brantner au fost arestaţi pentru 29 de zile

apostu
apostu

Primarul Clujului, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi, joi seara, pentru 29 de zile, prin decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj.

Primarul şi-a susţinut nevinovaţia în faţa instanţei. Avocatul lui, Gheorghiţă Mateuţ, a anunţat că depune recurs împotriva acestei măsuri.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este acuzat că ar fi cerut şi primit, în perioada 2009 - 2011, echivalentul în lei a 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj. Potrivit procurorilor DNA, pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive. Astfel, sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu, învinuită şi ea în acelaşi dosar.

Potrivit unor surse judiciare, primarul ar fi primit mită bani, dar şi excursii în străinătate, în locuri exotice, iar soţia lui ar fi primit haine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel