Primarul Cherecheș a câştigat procesul cu CNCD pentru "zidul ţigănesc" din Baia Mare

Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare a câştigat procesul intentat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru amenda primită pentru ridicarea "zidului ţigănesc" de pe str.Horea din municipiu, Curtea de Apel Cluj dispunând anularea hotărârii CNCD din 15 noiembrie 2011. Zidul, care a fost ridicat pe o lungime de o sută de metri, a provocat protestele unor ONG-uri ca un act de discriminare la adresa romilor.

Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat, vineri, în dosarul privind amenda primită de primarul din Baia Mare pentru ridicarea unui gard la blocurile sociale locuite de romi pe strada Horea din municipiu, instanţa admiţând acţiunea primarului Cătălin Cherecheş.

"Curtea de Apel Cluj a admis acţiunea formulată de reclamantul Cătălin Cherecheş în calitatea sa de primar al municipiului Baia Mare în contradictoriu cu pârâţii CNCD, CCR şi MDRT şi dispune anularea hotărârii 439/15 noiembrie 2011", se arată în încheierea Curţii de Apel Cluj.

La mijlocul lunii noiembrie 2011, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat cu 6.000 de lei pe primarul din Baia Mare, considerând că ridicarea zidului de pe strada Horea "constituie faptă de discriminare". În plus, Colegiul director al CNCD a recomandat demolarea zidului despărţitor şi luarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire a romilor de pe strada Horea.

Primarul Cătălin Cherecheş a înaintat o acţiune în contencios administrativ la Curtea de Apel Cluj, în decembrie 2011, cerând anularea Hotărârii nr.439 din 15 noiembrie 2011, emisă de către Colegiul director al CNCD, pe motiv că această decizie este fără temei. În această acţiune, pe lângă CNCD, ca pârâţi apar şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), dar şi Centrul Creştin al Romilor (CCR), care au făcut sesizări la CNCD privind gardul de la blocurile sociale de pe str. Horea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel