Primul primar care anunţă majorări de taxe

Foto: Cătălin Flutur
Foto: Cătălin Flutur

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, a propus ca taxele şi impozitele locale să fie majorate, începând de la 1 ianuarie 2018, cu 18 procente.

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că ajustarea obligaţiilor fiscale către bugetul local este strict necesară pentru a asigura funcţionarea administraţiei locale.

"Încercăm să găsim soluţii de scăpare şi salvare, să putem măcar să funcţionăm în cursul anului viitor. Am încercat şi am făcut tot felul de simulări pe taxele şi impozitele locale, de la varianta actuală şi mergând până la limita maximă permisă de lege a acestor taxe şi impozite. Am încercat să ţinem cont şi de situaţia concretă din teren, de situaţia cetăţenilor din municipiul Botoşani, care au o situaţie materială mult mai precară decât cetăţeni din alte oraşe şi municipii din România", a afirmat Flutur.

El susţine că, deşi creşterea este una importantă, ea nu acoperă nevoile bugetare ale municipiului. Potrivit primarului de Botoşani, veniturile proprii ale municipalităţii ar urma să crească, în urma majorării nivelului taxelor şi impozitelor locale, de la 37,8 milioane de lei la 44,6 milioane de lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel