Primarul Cătălin Cherecheș revine în funcție

Catalin Chereches
Catalin Chereches

 Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la câteva ore după ce Curtea de Apel Cluj i-a admis contestaţia şi l-a scos de sub control judiciar, că şi-a reluat prerogativele prevăzute de lege. 

"Am bucuria după un an de zile să mă întâlnesc cu dumneavoastră în calitatea de primar al municipiului Baia Mare cu atribuţiile preluate. Nu voi vorbi despre justiţie, nu voi vorbi despre procesul în care am fost implicat şi care mi-a fost orchestrat, pentru că nu mi s-a făcut justiţie, consider acest act doar un act de normalitate. Mi s-au viciat drepturile ca şi om, ca şi cetăţean şi am fost acuzat pe nedrept. Mă voi lupta pentru a-mi dovedi nevinovăţia într-un stat în care instituţiile trebuie să dovedească vinovăţia. Mă lupt pentru demnitatea mea, mă lupt pentru onoarea mea, mă lupt pentru lacrimile pe care le-a vărsat mama, şi pentru tot cea ce înseamnă mizeria în care am fost târât. Astăzi, inclusiv cetăţenilor municipiului Baia Mare, celor care m-au votat, li s-a făcut un act de dreptate, pentru că votul cetăţenilor este ridicat la rag de instituţie democratică în acest stat şi acest lucru trebuie respectat. Sunt bucuros să văd că instanţele din România, într-o undă de normalitate, au constat acest lucru", a declarat Cătălin Cherecheş. 

Primarul şi-a reafirmat încredere în justiţie şi a susţinut că, pe durata cât s-a aflat sub cercetare, activitatea administrativă a suferit sincope. 

"Am astăzi, încrederea reînnoită în instituţiile statului şi justiţie şi cred că acest proces nu trebuia sa se întâmple, viciind drepturile mele şi drepturile cetăţenilor, blocând un oraş şi arătând cum poţi să distrugi absolut tot. (...) Sunt un om corect, sunt un om demn şi sunt un om care lupt pentru dreptate. (...) Am învăţat foarte multe lucruri în acest timp, am învăţat să fiu şi mai bun, am învăţat să fiu şi mai tolerant şi vin astăzi înapoi la treabă fără nici un fel de ranchiună, fără nici un fel de supărare pe unii s-au pe alţii", a spus Cherecheş, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel