Primarul Brașovului, Gheorghe Scripcaru, s-a urcat pe acoperişul Teatrului, după ce s-a râs de schimbarea numelui unei piese

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a susţinut miercuri, alături de conducerea Teatrului Sică Alexandrescu, instituţie finanţată de municipalitate, o conferinţă de presă pe acoperişul clădirii instituţiei de cultură, în care a declarat că nu l-au deranjat glumele care au circulat în mediul online după ce titlul unui spectacol din cadrul Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană a fost schimbat din 'Scripcarul pe acoperiş' în 'Violonistul pe acoperiş'.

'Am venit să demontez o abordare total eronată (...) Noi, fiecare, avem un nume în viaţa de zi cu şi nu suntem vinovaţi că ne numim într-un fel sau altul, iar scriitori, artişti, oameni de cultură au iniţiat sau au făcut o piesă de teatru care să aibă legătură cu un nume. Eu mă numesc Scripcaru, piesa se numeşte 'Scripcarul pe acoperiş, a afirmat edilul. El a adăugat că nu va lipsi de la reprezentaţia piesei respective.

'Sincer, la început, am avut aşa... Dar acum mă bucur că am făcut-o şi, dacă aş lua-o de la capăt, aş face-o mai mare şi cu mai mare impact', a mărturisit directorul Teatrului Sică Alexandrescu Viorica Geantă Chelbea. Piesa de teatru 'Scripcarul pe acoperiş' de Joseph Stein, o reprezentaţie a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, va închide, în seara zilei de 23 noiembrie, ediţia a 30-a a Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană ce se va desfăşura la Braşov, începând din 17 noiembrie.

Programul evenimentului cuprinde spectacole ale unor teatre din ţară şi din Republica Moldova - Teatrul 'Sică Alexandrescu' Braşov, Teatrul 'Bulandra', Teatrul Naţional 'I. L. Caragiale', Teatrul 'Metropolis' şi Teatrul Evreiesc de Stat, din Bucureşti, Teatrul Naţional 'Mihai Eminescu' din Chişinău şi Teatrul Szigligeti şi Oradea. Iniţial, organizatorii au prezentat în program piesa cu numele 'Violonistul pe acoperiş', în timp ce, în traducerea în engleză a fost folosit termenul originar, de 'fiddler', ceea ce stârnit comentarii şi chiar glume în mediul virtual. Bugetul de anul acesta al Festivalului, asigurat de municipalitate, se ridică la 400.000 de lei. Biletele pentru cele şapte spectacole vor fi puse în vânzare începând de vineri, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel