Primarul Brăilei: Suntem pe primul loc pe ţară, cu cel mai mic număr de persoane asistate social

Primarul Brăila, Marian Dragomir, a declarat joi, în conferinţă de presă, că municipiul se află pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte numărul mic al persoanelor asistate social cu drept de muncă.

'În momentul de faţă, avem doar 33 de persoane asistate social, cu drept de muncă, în municipiul Brăila, faţă de 64 anul trecut. La numărul populaţiei din municipiu, a avea doar 33 de peroane asistate social noi considerăm că este o performanţă atât pentru administraţie, cât şi pentru cei care, în loc să aştepte ajutorul social, trebuie să-şi găsească un loc de muncă. Nu ne-a fost uşor să se ajungă la această cifră, dar noi considerăm că partea socială trebuie să se îndrepte către elevi, studenţi, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi mai puţin către cei care au posibilitatea să muncească. În momentul de faţă, suntem pe primul loc pe ţară, cu cel mai mic număr de persoane asistate social', a declarat Dragomir.

Primarul Brăilei a precizat că, din cei 33 de asistaţi social din municipiul Brăila, 21 sunt bărbaţi, doi având vârste de 44 de ani, iar 19 între 54 şi 64 de ani. 'Conform raportărilor de la Institutul de Statistică, în judeţul Brăila şomajul este de 4%, iar pe municipiu este de 1,57%.

Anul trecut, în Brăila s-au creat 4.095 de noi locuri de muncă. Eu consider că a avea în municipiul Brăila doar 33 de persoane asistate social (...) dovedeşte că Primăria municipiului Brăila nu încurajează statul degeaba şi plata celor care nu desfăşoară activităţi', a mai afirmat primarul Marian Dragomir. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel