Primarul Brăilei: În ultimii doi ani am reuşit să dăm spre adopţie peste 3.000 de câini

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că în ultimii doi ani au fost daţi spre adopţie internaţională, locală sau la distanţă peste 3.000 de câini.

'În ultimii doi ani, am reuşit să eliminăm din municipiul Brăila peste 3.000 de câini. Unii au plecat spre adopţii internaţionale, alţii au fost adoptaţi de persoane fizice din Brăila, iar alţii au fost adoptaţi la distanţă. Există o mare cerere pentru adopţiile internaţionale şi le-am dat curs.

De asemenea, continuăm să ridicăm câini din oraş şi toată lumea trebuie să recunoască faptul că nu mai există haite de câini în oraş', a afirmat primarul Dragomir. Primăria Brăila deţine un adăpost pentru câinii comunitari în comuna Unirea, unde se află în prezent 120 de căţei, unii dintre ei fiind adoptaţi la distanţă, pentru care proprietarii lor aflaţi în alte oraşe plătesc lunar o sumă de bani întreţinerea acestora.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Utilitate Publică şi Gospodărire Locală Brăila, contractele de adopţie la distanţă sunt în număr de 27, dintre care patru sunt încheiate cu persoane fizice, iar 23 cu Asociaţia Homeless Paws Endeavour din Germania, tariful de adopţie la distanţă stabilit prin hotărâre de Consiliul Local fiind de 206 lei/căţel/lună, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel