Primarul Apostol Mușat, ULTIMA DORINȚĂ după condamnarea în ”Ferma Băneasa”: Vreau să știu, înainte să plec într-o lume mai bună, de ce m-ați condamnat

foto Antena 3
foto Antena 3

Apostol Mușat, fost primar din Snagov, aflat în Spitalul Penitenciar Jilava, le cere judecătorilor care l-au condamnat, în dosarul ”Ferma Băneasa, la patru ani de închisoare, să motiveze decizia înainte să moară. Mai are puțin de trăit, iar ultimele luni de viață le petrece în spatele gratiilor, condamnat că a pus în aplicare două decizii judecătorești. 

Iată scrisoarea adresată judecătorilor, conform clujust.ro

”Domnule Judecător Ionuț Matei, Doamna Judecător Florentina Dragomir, Doamna Judecător Ioana Ilie

”Sunt mărturia (încă) vie a ‘calculelor din justiție’”

Vă scriu această scrisoare deschisă într-un moment greu pentru mine și familia mea. Sper că aceste rânduri, care pe mine nu mă mai pot ajuta prea mult, pot ajuta la trezirea conștiinței dvs., salvând astfel alți oameni ce ajung la judecata dvs. și, nevinovați fiind, vor avea parte de o decizie corectă, care să reflecte adevărul. Să nu le fie luată libertatea deși nu au încălcat legea. Așa cum ați procedat cu mine și cu alți ‘colegi’ de dosar. Să fie acest mare abuz judiciar, ce va fi demonstrat cu siguranță (îmi pare rău că eu nu voi mai apuca acest moment), un început în a îndrepta sistemul judiciar din România, de a oferi oricărui justitiabil garanția unui proces corect. Sala de judecată trebuie să fie locul unde se împarte dreptate, nu un loc unde se rezolvă diverse situații politice sau economice, la comandă anumitor inițiați. Sunt mărturia (încă) vie a ‘calculelor din justiție’. Un dosar fabricat la comandă, cu ținte ce nu au legătură cu acuzații din dosar.

Mă aflu în prezent la spitalul penitenciarului Jilava. Am primit o pedeapsa de 4 ani pentru abuz în serviciu, constând în faptul că am pus în aplicare două decizii judecătorești definitive și irevocabile, ce au trecut prin căi de atac judiciare, în total de 10 judecători. Aș fi comis o infracțiune dacă nu aș fi respectat decizia definitivă, irevocabilă a unor judecători.

Dvs., domnule Matei, doamna Dragomir, doamna Ilie m-ați condamnat pentru că am respectat cu sfințenie legea.

”Pentru mine nu se mai poate face nimic”. Ultima dorință

 

Acum o săptămâna am fost anunțat de către personalul medical al spitalului Jilava că starea mea de sănătate este atât de gravă din cauza unor multiple metastaze descoperite. Se pare că această condamnare din data de 17 decembrie 2020 m-a afectat profund. Pentru mine nu se mai poate face nimic.

Ca și ”ultimă dorința” vreau, arătând că și ”corupția din justiție” ucide, ca organismele de profil, cele interesate, să studieze cazul meu, să mă reabiliteze moral (măcar) dacă cele expuse de mine vor fi găsite ca și adevărate, și, de ce nu, să facă demersuri în a nu mai fi posibile astfel de abuzuri.

Onorat Complet C4 de la ICCJ, erați obligați să comunicați în termen de 30 de zile motivarea deciziei prin care am fost condamnat. Au trecut 105 zile.

Conform doctorilor, eu mai am circa una-două luni de trăit. Credeți că îmi sunt suficiente pentru a citi motivele pentru care dvs. ați considerat că trebuie să îmi luați libertatea și, iată, și viața?

Vreau să știu, înainte să plec într-o lume mai bună, de ce m-ați condamnat. Cum veți justifică o asemenea nedreptate? Nu vă solicit clemență, nu formulez rugăminți egoiste! Vă solicit să respectați legea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel