Primarii de sector cer să fie incluși în PNRR. Solicitare către Guvern

Palatul Victoria    Foto: Crișan Andreescu
Palatul Victoria Foto: Crișan Andreescu

Primarii sectoarelor din București au trimis o scrisoare Guvernului prin care solicită să fie incluși în PNRR.

În prezent, primăriile de sector nu pot accesa fonduri din program dintr-un motiv birocratic: sunt considerate sudiviziuni ale Primăriei Generale și nu UAT-uri. Scrisoare comună a tuturor primarilor de sectore este adresată premierului, ministrului Fondurilor Europene și ministrului Dezvoltării.

Aceasta se numește „Sectoarele trebuie să fie eligibile pe PNNR” în condițiile în care primăriile de sector nu pot accesa fonduri deoarece nu sunt considerate unități administrativ teritoriale (UAT).

„Un sector, cum ar fi Sectorul 6 de exemplu, are spre 400.000 de oameni, mai mulți oameni decât majoritatea județelor care conțin UAT-uri distincte (municipii, orașe, comune), asta deși sectorul este o subdiviziune. Are mai multe probleme de rezolvat, o populație mai mare de deservit cu scoli, străzi, spitale, parcuri etc. decât orice alt municipiu, oraș și comună, care este UAT. Mai mult, Sectoarele au și capacitate administrativă și competențe pentru a derula proiectele necesare. La o lectură amănunțită a PNNR am identificat că atunci când se vorbește despre cine poate accesa fondurile, nu sunt menționate Sectoarele, folosindu-se sintagma de UAT, sau de Municipiul București. Ceea ce ne-ar face neeligibili. Municipiul București este reprezentat de PMB, iar noi, ca subdiviziuni nu suntem UAT-uri”,a explicat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Edilul a anunțat că l-a sunat pe ministrul Fondurilor Europene și a vorbit cu ceilalți primari

„L-am sunat pe ministrul Cristian Ghinea pentru a-i prezenta situația (cum că instituțiile centrale care au contribuit la PNNR au uitat de Sectoare) și în urma discuției, găsind la dânsul toate bunăvoința, am concluzionat că acest lucru trebuie îndreptat și a dorit și o adresă oficială a primarilor de Sectoare în acest sens. Am vorbit cu fiecare primar de Sector în parte și cum avem interese comune pentru a contribui la dezvoltarea Bucureștiului alături de Primarul General, am convent să semnăm împreună această scrisoare pe care o adresăm și Premierului Florin Cîțu și Ministrului Dezvoltării, Cseke Attila”, a precizat primarul Ciucu, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel