De ce membrii Casei Regale nu au nume de familie

Tudor Curtifan / 10 ian 2017 / 20:55 Salveaza PDF Comentarii
Coroana Regală
Coroana Regală

Familiile Regale își trăiesc viața în ochii publicului, dar există despre ei un lucru pe care puțini îl cunosc: numele lor.

Asta pentru că, în general, nu au nevoie de un nume de familie. Sunt atât de faimoși încât sunt ușor de identificat, și fără un nume de familie.

Dar, când membrii familiei regale au nevoie să utilizeze un nume de familie - atunci când sunt în școală sau în armată, de exemplu - ei au câteva opțiuni.

În Marea Britanie până în 1917 Familia Regală nu a folosit deloc nume de familie. Era folosit numele dinastiei, precum Casa Tudor sau Casa York.

Situația s-a schimbat cu domnia lui George al V. Acesta a decis să schimbe numele casei din Saxa-Coburg-Gotha în Windsor. El a făcut trecerea din cauza sentimentelor anti-germane de la începutul Primului Război Mondial (numele Saxa-Coburg-Gotha era de origine germană). "Windsor" a venit de la Castelul Windsor, una dintre proprietățile familiei regale, scrie The Independent.

Astăzi, familia regală este încă cunoscut sub numele de Casa de Windsor.

Unii membri ai Familiei Regale au folosit desemnarea teritorială a familiei lor pentru numele de familie. De exemplu: când Prințul William și Prințul Harry au servit în armată, s-au înregistrat sub numele de William Wales și Harry Wales - pentru că tatăl lor este Prințul de Wales (Țara Galilor).

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29