Primăria Suceava a pierdut finanţarea pentru reabilitarea termică a blocurilor, pentru că nu a făcut documentaţia la timp

Municipalitatea suceveană nu a putut intra în programul guvernamental în vederea reabilitării termice a locuinţelor, pentru că nu a întocmit documentaţia necesară pentru accesarea banilor, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

Potrivit primarului, banii pentru reabilitarea termică a blocurilor din municipiul reşedinţă prin programul guvernamental ar putea fi alocaţi anul viitor, pentru că în acest an nu s-a reuşit întocmirea documentaţiilor la timp, din cauza discuţiilor greoaie cu asociaţiile de proprietari, care au fost refractare la acest program.

Lungu a precizat că Primăria a prins în buget bani pentru reabilitarea termică a 10.000 de apartamente, dar în final solicitările populaţiei au fost mult mai mici, respectiv pentru 4.295 de apartamente. 'Am discutat la Ministerul Dezvoltării pe această temă, dar ca să putem include în program locuinţele trebuie să facem documentaţiile şi să aprobăm în Consiliul Local indicatorii tehnico economici. Noi am aprobat programul multianual, dar trebuie să venim şi cu documentaţiile. Ca atare, în perioada următoare, pentru cele 4.295 de apartamente municipalitatea va întocmi documentaţiile, vom face licitaţii şi sper să putem depune documentaţia la Bucureşti în toamnă. În acest an nu mai putem fi prinşi în program.

Eu am grăbit căt am putut. Atunci când am avut discuţii cu oamenii, în august - septembrie anul trecut, le-am spus să ne grăbim ca să prindem bugetul anului 2019. Dacă nu va fi varianta rectificării, rămâne să bugeteze programul pentru 2020', a spus Lungu. Pentru reabilitarea termică a unei locuinţe Guvernul alocă 60% din sumele necesare, primăria 30%, iar proprietarul 10%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel