Primăria Slatina vrea să reabiliteze termic toate blocurile de locuinţe din municipiu

Primăria Slatina va cuprinde într-un program local de reabilitare termică toate blocurile nereabilitate din municipiu, dacă acestea sunt înscrise într-o asociaţie de proprietari, potrivit primarului Emil Moţ.

Edilul a menţionat că în Slatina mai sunt de reabilitat termic 306 blocuri de locuinţe, iar programul se va derula pe patru ani şi va fi finanţat de la bugetul local. Pentru o parte dintre blocuri, respectiv pentru 58, sunt deja în derulare procedurile în vederea întocmirii documentaţiei şi organizării licitaţiei privind execuţia lucrărilor.

"Obiectivul principal al autorităţii publice locale constă în includerea tuturor blocurilor nereabilitate într-un acord cadru pe o perioadă de 4 ani, cu finanţare din surse proprii - buget local. În Municipiul Slatina, în urma inventarierii efectuate de Direcţia de Administrare Patrimoniu, sunt reabilitate termic 386 de blocuri de locuinţe şi mai sunt de reabilitat termic 306 blocuri. În cazul în care toate blocurile fac parte din asociaţie de proprietari (sau se înscriu într-o asociaţie de proprietari), condiţie esenţială pentru a se putea înscrie în programul local, nu va mai rămâne niciun bloc din municipiul Slatina nereabilitat", a afirmat edilul Emil Moţ. 

Primarul slătinean a mai precizat că municipalitatea derulează de mai mulţi ani programe de reabilitare termică a blocurilor, iar pentru anul 2019 a prevăzut în acest sens, în bugetul local, aproximativ patru milioane lei, din această sumă un milion de lei fiind destinat întocmirii documentaţiei tehnice şi trei milioane lei pentru execuţia lucrărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel