Primăria Sectorului 4 transformă un teren viran-focar de infecție într-un parc ultra-modern VIDEO

Noul parc va fi amenajat la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică. Sute de tinere familii, cele mai multe având copii, locuiesc acum în ansamblurile rezidențiale construite în ultima perioadă și  au nevoie stringentă de o oază de verdeață, în care cei mici să se joace, iar adulții să se relaxeze.  

Pentru aceasta, Primăria Sectorului 4 construiește aici un parc ultra-modern, cu zone de agrement și de promenadă, în locul unui teren viran, devenit în timp, depozit de gunoaie, care a fost expropriat, pentru suma de 8,7 milioane de lei.

27.627 mp va fi suprafața totală a noului parc, din care peste 10.000 mp vor fi doar spații verzi. Pe lângă acestea, proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulației pietonale, incluzând pavilioane și chioșcuri, iar altele, destinate sportului și jocurilor în aer liber.

ü  10.000 mp este suprafața destinată spațiilor verzi.

ü  11.685 mp este suprafața spațiilor pietonale.

ü  1.100 de mp este suprafața pe care vor fi amenajate locurile de joacă și de fitness.

ü  1.000 mp vor fi destinați amenajării unui skate-park, la cele mai înalte standarde de calitate.

ü  Spațiile nou create vor fi dotate cu mobilier urban de calitate, cu un design unitar pe tot

parcursul amenajării, care să sublinieze specificul zonei.

ü  Valoarea acestei noi invesititii este de aprox. 31 milioane de lei, din care 8,7 milioane reprezinta costurile exproprierii terenului.

ü  Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la ordinul de începere al acestora.

ü  Totodată, în partea de sud a parcului,  pe o suprafață construită la sol de 1.100 mp, va fi amenajată o parcare supraetajată, cu un regim de inaltime de P+1+terasă.

ü  Aceasta va asigura un total de 108 parcaje, dispuse astfel: 35 de locuri la parter, din care 4 pentru persoane cu handicap şi două pentru autovehicule electrice, 36 de locuri la etaj si 37 de locuri pe terasă.

ü  Valoarea investiției acestei parcări este de 3.730.467 lei fără TVA.

ü  Cât privește beneficiile resimțite de cetățenii Sectorului 4, pe termen mediu, proiectul va crește calitatea vieții în zonă, oferind un spațiu public de calitate care facilitează activitățile culturale, sociale și de relaxare și încurajează circulația pietonală.

ü  Pe termen lung, zona va funcționa ca un pol de revitalizare urbană, cu o imagine arhitecturală nouă, care va oferi atractivitate pentru utilizatori, dar și pentru investitori, fapt ce va conduce la creșterea valorii economice a zonei și la reactivarea ei în cadrul comunității locale.

Un parc nou se amenajează și la Piața Sudului, chiar în „Inima Sectorului 4"

 

Parcul Central este amenajat în zona delimitată de Strada Nițu Vasile (în vest), de Șoseaua Olteniței și de Șoseaua Berceni (în est) și de Complexul agro-alimentar Big Berceni (în sud). Lucrările au început anul trecut și vor fi gata odată cu finalizarea construcției noului complex agro-alimentar de la Piața Sudului.

Noua oaza de verdeață se întinde pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați. Aici, locuitorii Sectorului 4 și nu numai se vor putea relaxa într-un spațiu verde generos, cu fântâni arteziene, cu mobilier urban modern și elemente de decor naturale.

Mai mult, datorită amplasării într-una dintre cele mai aglomerate zone din sector și în imediata apropiere a stațiilor de transport în comun, parcul va putea asigura și o gestionare eficientă a fluxurilor de pietoni, foarte ridicate, de altfel, la orele de vârf.

Pentru amenajarea parcului, Primăria Sectorului 4 a luat o serie de măsuri speciale. Astfel, au fost expropriați 5.000 de metri patrați aflați în  proximitatea complexului agro-alimentar Piața Sudului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel