Primaria Sectorului 4 se mută în stradă. Daniel Băluță, acțiune inedită

Pentru prima dată, cele mai urgente probleme ale comunităţii se vor discuta în mijlocul cetăţenilor La iniţiativa primarului Daniel Băluţă, cetăţenii sectorului 4 sunt invitaţi joi, 18 mai 2017, începând cu ora 13.00, pe strada Secerei (pe amplasamentul de lângă Palatul Copiilor, unde Primăria vrea să amenajeze o parcare) să-şi exprime în mod direct, transparent şi argumentat punctul de vedere referitor la cele mai acute probleme ale comunităţii din care fac parte, la o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 4.

Şedinţa nu va avea loc în sala obişnuită a clădirii din bulevardul George Coşbuc, nr. 6 – 16. În premieră, reuniunea de lucru se va desfăşura în plină stradă. Singurul punct pe ordinea de zi va supune dezbaterii oportunitatea proiectului de amenajare a unui număr de 755 de locuri de parcare noi, destinate cetăţenilor care locuiesc cu precădere în zona Tineretului, unul dintre cele mai aglomerate cartiere din sectorul 4. Proiectul de utilitate publică, adoptat cu o majoritate de voturi în Consiliul Local al Sectorului 4, constituie subiectul unei ample campanii de tip fake news, în cadrul căreia un beneficiu public este transformat cu rea voinţă într-o ameninţare. Contestatarii vor avea dreptul să-şi exprime argumentele împotrivirii.

În urma tensiunilor artificial create şi pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de lucrări, Primarul Sectorului 4 informează cetăţenii că acţiunile Autorităţii Locale de identificare şi amenajare a cât mai multor locuri de parcare respectă prevederile legale şi au la bază tocmai nevoile oamenilor. Cifrele arată că în Sectorul 4, sunt înregistrate peste 4.000 de solicitări pentru noi locuri de parcare. Mai mult, unui recent sondaj confirmă în proporţie de 89 % dorinţa posesorilor de autovehicule de a avea parcări noi, în imediata vecinătate a locuinţelor. În ciuda acuzaţiilor fără bază reală, amenajarea parcării nu va aduce atingere spaţiului verde din zonă. Proiectul lucrărilor de pe strada Secerei cuprinde pe lângă cele 755 de locuri de parcare noi, plantarea a peste 200 de arbori ornamentali. Întreaga zonă se află astăzi într-o stare avansată de degradare şi reprezintă un real pericol pentru siguranţa şi sănătatea locuitorilor din apropiere. E o acţiune de sănătate publică şi de rezolvare a unei probleme majore.

[citeste si]

La şedinţa deschisă a Consiliului Local vor participa locuitori din zona Tineretului, reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari şi ai societăţii civile. Aceştia vor putea formula puncte de vedere în prezenţa Primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, a viceprimarului, a secretarului Sectorului 4, a arhitectului şef, a directorilor şi a specialiştilor de urbanism.

Cei interesaţi de această dezbatere, cetăţeni ai sectorului, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti sunt aşteptaţi joi, 18 mai a.c., ora 13.00, pe strada Secerei. Informaţii suplimentare se pot obţine de la consilier Primar, Cristian Zărescu. Telefon: 0735.901.981

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel