Primăria Sectorului 4: Nicușor Dan susține persoane ce dețin construcții ilegale în parc

Primăria Sectorului 4 vine cu precizări în urma apariției în spațiul public a unei informații lansate de deputatul Nicușor Dan referitoare la demolarea unui spațiu din Parcul "Orășelul Copiilor".

"Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și asumate de către deputatul Nicușor Dan, cu privire la presupuse acțiuni ilegale ce ar avea loc în Parcul „Orășelul Copiilor”, Primăria Sectorului 4 transmite tuturor cetățenilor, pentru o completă și corectă informare, următorul PUNCT DE VEDERE.

Deputat și cunoscut activist în domeniul protejării spațiului verde atât de necesar Bucureștiului, domnul Nicușor Dan surpride astăzi lansând în spațiul public informații nu doar false, ci și menite să susțină, fără vreo motivație legitimă, ideea că autoritatea locală ar comite ilegalități în detrimentul proprilor săi cetățeni" precizează Primăria Sectorului 4.

"În fapt, domnul Nicușor Dan, reprezentant legal al Asociației Salvați Bucureștiul și reprezentat al publicului în Parlamentul României alege, în mod inexplicabil, să facă afirmații gratuite si să susțină fățiș persoane ce dețin construcții ilegale aflate ÎN PARC!

Deputatul susține public faptul că imobilul a cărei demolare se execută astăzi ar fi fost construită în anii 70, deși în cuprinsul comunicatului pe care și-l asumă, afirmă, după doar câteva cuvinte, că ar exista însă și o autorizație de construire din anul 2013!!!

Ne îndoim de faptul că domnul Dan nu ar cunoaște legislația specifică privind construcțiile aflate pe domeniul public, așa că pentru Sectorul 4, este total surprinzător faptul că deputatul, în demersul său de susținere a unor persoane ce au construit ilegal într-un parc, livrează publicului încă o informație falsă, precum cea ce arată că o contrucție dintr-un parc public ar putea fi domiciliul legal al unei familii.

Ba mai mult, reprezentatul Asociației Salvați Bucureștiul induce în mod eronat ideea că punerea în executare a unei dispoziții de demolare ar fi ilegală, deși în sensul legii, tocmai nepunerea în aplicare a unui astfel de act administrativ contravine ordinii juridice în lipsa unei dispoziții judecătorești care să prevadă contrariul. Menționăm că prin decizia nr. 719/2020, pronunțată de Tribunalul București în data de 28.02.2020, a fost respinsă cererea proprietarului construcției provizorii de suspendare a dispoziției de demolare. Ca atare, considerăm că deputatul nu poate pune sub semnul întrebării legalitatea actului administrativ menționat anterior, ce nu are alt scop decât protejarea spațiului verde aferent Parcului „Orășelul Copiilor” și redarea acestuia comunității, odată întregit.

În aceste condiții, apare o întrebare legitimă: Ce interes are domnul Nicușor Dan? De ce este interesat acesta de o construcție ilegală aflată în parc și care, așa cum veți observa din fotografiile atașate prezentului comunicat, efectiv sufocase arborii din parcul „Orășelul Copiilor”, înglobându-i la propriu în clădire?

Este cu atât mai ciudată reacția cunoscutului activist de mediu care astăzi apară efectiv construcții ilegale aflate într-un parc, cu cât în cazul parcării de lângă Palatului Copiilor s-a opus vehement pe motiv că ar distruge spațiul verde. Evident că în acest din urmă caz, precum și în totalitatea proceselor pe care Nicușor Dan le-a intentat Sectorului 4, acesta și asociațiile pe care le controlează – Salvați Bucureștiul și Eco-Civica au pierdut definitiv, lucru ce validează în mod clar, corectitudinea acțiunilor din acest domeniu ale Primăriei Sectorului 4", se arată în comunicatul primit la redacție.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy