Primăria Sectorului 4. Numărul locurilor în centrul pentru persoanele fără adăpost, dublat

Primăria Sectorului 4 și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 4 au dublat numărul locurilor în centrul pentru persoanele fără adăpost, situat în Strada Târgu Frumos nr.24, din Sectorul 4, ca urmare a avertizărilor meteorologice de vreme deosebit de rece și vânt puternic. 

Autoritățile locale ale Sectorului 4 fac apel la populație să anunțe la numărul de telefon 021.9441 prezența unor persoane fără adăpost în spații expuse la frig, sau să le îndrume pe acestea către adăpostul amenajat de primărie în Strada Târgu Frumos nr.24.

"Se anunță temperaturi foarte scăzute în București, atât pentru această noapte, cât și pentru zilele următoare, iar oamenii fără adăpost au nevoie mai mult ca oricând de ajutorul nostru. Acesta este motivul pentru care am dublat capacitatea Centrului pentru persoane fără adăpost, aflat în zona Pieței Progresul.

Dacă cineva are cunoștință despre astfel de persoane care nu au unde să doarmă, poate suna la call center-ul pe care primăria îl pune la dispoziția cetățenilor 24 de ore din 24. Avem posibilitatea ca în cel mult 30 de minute să preluăm acești oameni și să îi ducem la centrul în care pot beneficia de găzduire, de masă caldă, au posibilitatea să își facă duș și pot să primească asistență medicală și psihologică, dacă au nevoie", a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Conform datelor DGASPC, în medie, apelează zilnic la serviciile adăpostului aproximativ 35 de persoane.

În mod obișnuit, centrul este de noapte, dar pe perioada iernii va funcționa și ca adăpost de zi, pentru cei care au nevoie de un loc cald.

Mai mult decât atât, centrul este unul deschis, oamenii nefiind obligați să stea fără voia lor în adăpost, ci doar atât cât au nevoie, să se spele, să mănânce și să se odihnească în condiții decente.

Joi și vineri, se anunță vreme deosebit de rece, cu vânt puternic

Potrivit informării Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi deosebit de rece, cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla cu putere. Prognoza meteo de joi indică faptul că ninsorile se vor opri în București, dar vor fi temperaturi minime și maxime negative, cuprinse între -4°C și -8°C. Vântul va sufla în rafale de 43 km/h, iar vineri, temperaturile minime la București ar putea coborî până la -13 grade Celsius. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel